Close
Meghitt merengésre csábít ez az ohiói víkendház

Meghitt merengésre csábít ez az ohiói víkendház

Nem nagy, de minden benne van, amitől azonnal leruccannánk ide hétvégenként.

Greg Dutton építész tervezte ezt a faházat saját telkén, egy Ohio Valley-ben álló tehénfarmon. Az erdős telken fekvő épület mindössze ötvenhat négyzetméteres, de talán ettől ennyire otthonos és bekuckózásra csábító a nyaraló.

A telek több mint negyven éve van az építész családjának birtokában, így nagyon mély és személyes a kötődés. Dutton ott kirándulgatott a testvéreivel gyerekként, és azt szerette volna, ha ebben az épületben is megjelenne egyfajta gyermeki faházjelleg.

Az egész évben használható nyaralóban víztározó gyűjti az esővizet, belül egyszerű, művészi minimalizmussal alakították ki a berendezést: egy monokróm absztrakt kép, egy konyha, egy fürdő, egy háló. Érzünk némi skandináv hatást, de egyáltalán nem bánjuk – valamint a falusias, rusztikus jegyek is előjönnek a térben, ahogy az építész is fogalmazott:

“Egy farmon nőttem fel – nem szerettem volna ezt az épületben letagadni, hanem sokkal inkább ebből merítettem a tervezés során.”

Nekünk nagyon tetszik, szívesen teleportálnánk egy ilyet ide magunknak, mondjuk a Börzsönybe.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lexi Ribar) 

skandináv | dizájn | építészet | ohio | minimalista

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram