Willy Fogg is csettintene.
A pandémia utáni időszakban alaposan megszaporodtak a vendéglátásban a kreatív praktikák. Az egyik legújabb és legszokatlanabb fortéllyal egy londoni botanikus bár rukkolt elő:
a felszolgálók méhészruhában viszik ki a rendelést.
Az ötlet apropóját mi más is adná, mint a dolgozók és a vendégek egészségügyi biztonsága, és a megfelelő távolságtartás. Ezzel pedig az érintkezésmentes szerviz is garantálható.
Londonban Mr Fogg's House néven fut a találékonyságból jelest érdemlő, összesen tizenegy egységgel bíró hely, amely elsősorban egzotikus dizájnjáról és növények által inspirált koktéljairól ismert. A névválasztás sem véletlen: Jules Verne regényének világutazó főhőse előtti tisztelgésként keresztelték el Phileas Fogg után.
A klasszikus méhészöltözetet a biztonság mellett még két okból választották: remekül passzolnak a növényekkel teli helyiségek hangulatvilágához, másrészt nem akarták, hogy a vendégek a repülőterekhez hasonló steril körülmények között töltsék el az idejüket, ezért folyamodtak inkább ilyen játékos verzióhoz.
Pontos újranyitási dátuma még nincs a Mr Fogg's House-nak, de azt már lehet tudni, hogy a március 20-án bezárt vendéglátóhelyek július 4-től fogadhatnak ismét vendégeket Angliában.
Ez is érdekelhet:
(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Mr Fogg's House of Botanicals, Travel and Leisure)
ötlet | Anglia | Mr Fogg's House of Botanicals | vendéglátás | megoldás | pandémia
Egy jó tervhez is kellhet több perspektíva
–
Sulciová Silvia interjú
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!