Close
Ilyen, amikor az elhagyatottság egyszerre magasztos és meghitt

Ilyen, amikor az elhagyatottság egyszerre magasztos és meghitt

Cornwall – az angol Riviéra – partjainak sziklái számos különös helyet rejtenek, például ezt a magányosan pihenő egykori ónbányát.

Porthtowan és St. Agnes között találjuk az 1870-es években felhúzott épületet, amelynek állaga a hosszú évtizedek munkája alatt érthetően megromlott. 1986-ban kapott némi ráncfelvarrást, hogy aztán az UNESCO Világöröksége a védelme alá helyezze. Ennek legfőbb oka gyönyörű panorámája és környezete, amely – ahogy ebből a lenyűgöző videóból is kiderül – elsősorban naplementekor kábítja el az embert.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

tengerpart | sziklák | ónbánya | wheal coates | Anglia

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Karnyújtásnyira van Magyarországtól ez az ékszerdoboz

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram