Close
Újabb luxusszálloda nyílt Budapest szívében

Újabb luxusszálloda nyílt Budapest szívében

A Szeretlek Magyarország írta meg, hogy a Continental cégcsoport által üzemeltett Vision Hotel Budapest megnyitotta kapuit a vendégei előtt. Bár az egyelőre kérdéses, hogy a határzár miatt mikortól indul be a teljes üzem.

A Belgrád rakpart 24. szám alatt található épületet Möller Károly építész tervezte, és közvetlenül a második világháború kitörése előtt, 1938-ban adták át.

A historizáló homlokzatú épület helyén addig egy csúcsíves, eklektikus lakóház állt, amely a velencei gótika hatásait mutatta.

A köztudatba a Független Kisgazdapárt egykori székházaként került be, végül 2002-ben zűrös körülmények között eladták, majd egy évtizeden át pereskedtek a tisztázatlan tulajdonviszonyok miatt. A balesetveszélyes állapotba került épületet végül sikerült renoválniuk, amelynek alapterülete 9300 négyzetméter, ehhez tartozik egy kétszintes mélygarázs, négy emelet, továbbá a földszint és a tetőterasz.

A vendégek kilenc darab ötcsillagos, Dunára néző panorámás lakosztály, valamint 82 négycsillagos vendégszoba közül válogathatnak.

A wellnessrészleghez szauna, masszázsszoba és pihenőrész tartozik, és a bútorokra is érdemes kitérni, amelynek többsége prémium, olasz gyártmány. Az épület alsó szintjén egy spanyol tapasétterem fog üzemelni, ahova nem csak a szálloda lakóit várják, valamint egy igény szerint két részre bontható, tágas rendezvényterem is a hotel része.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Szeretlek Magyarország)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom