Egy új vendéglátóhelyet nyitni semmilyen időszakban sem sima ügy, de a járvány után a „Covid-időszámításunk” előtti érához képest talán még nehezebb. Egyrészt az irdatlan médiazajban szép feladat áttörni az ingerküszöböt (most főleg a mindennapi életünket befolyásoló híreket vadásszuk), másrészt napjainkban a sztratoszféra felé tartanak az elszálló energia- és alapanyagárak, harmadrészt három éve ilyenkor még sokkal inkább voltak vevők az emberek az újdonságokra, imádtak „megszállni” egy berobbanó és hamar divatossá váló új helyet. Manapság tehát nyugodtan kiérdemelhetik a bátorság érdemrendet azok, akik ilyenbe belevágnak. A Greenhabitnél megtették.
A cégérre az egészségtudatosságot festő hely az Allee oldalában nyitott meg azzal a céllal, hogy szeretne kicsit túlmutatni a poke tálakon és szintet emelni a szentháromságon, azaz a fehérje, köret, saláta trión, méghozzá egészséges hedonizmussal és a választás szabadságával.
Ha valahová be kellene sorolni, akkor a külföldön már évek óta népszerű, úgynevezett health kitchen kategóriába kerülne – mindezt jó hangulatban, laza, fesztelen letisztult környezetben, jó ár-érték arányban és kilencven százalékban magyar alapanyagokból építkezve, plusz valamennyi ételérzékenységre reagálva.
A szezonális zöldségekre alapozó étlapot böngészve máris újdonság a többlépcsősség: először a plate-ek közül kell/lehet választani fehérjeforrást (például lassan sült marokkói marhahúsgolyókat, grillezett sertésszüzet, vagy faszénen sült csirkecomb filét, tehát a húsimádóknak sem kell fejvakarva azon agyalni, ebből hogy jöjjenek ki jól), amihez alapból saláta és kovászos kenyér is jár, és mint nem sokkal később kiderül, bőven laktató adagban.
Kikértük és be is jött közülük az őszi hangulatú, sütőtökös beluga lencse bowl sültpaprika mártásos muhamara csirkével, ami nagyon jól működik együtt.
Önálló értékűnek mondható többféle salátavariánsból és side-ból (köret) lehet még kérni (utóbbi a sült sárgarépától kezdve a céklás hummuszon át a sült édesburgonyáig terjed), mind friss, változatos, bőséges fogás.
A legizgalmasabb dolgokat a flatbread fedőnév alatt szereplő tételek rejtik: a pizzák és a lepénykenyerek helyében megkezdenénk az aggódást, mert a kemencében sült, gluténmentes, édesburgonyás alappal készült, változatos feltétekkel (sütőtök, bazsalikompesztó, tahini és lazac) felöltöztethető finomság komoly konkurenciája lehet a két kedvencnek.
Ha idén ősszel csak egy új jó szokást vezetünk be az életünkbe, már megéri, a hiánypótló Greenhabit pedig remek opció az egészséges, tudatos és tápláló étkezésekhez, miközben a hedonizmust sem hagyja kint az utcán.
(Fotók: Puskás Nóri)
allee | saláta | egészségétterem | egészségtudatos | nagy sztori | flatbread
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!