Egy új vendéglátóhelyet nyitni semmilyen időszakban sem sima ügy, de a járvány után a „Covid-időszámításunk” előtti érához képest talán még nehezebb. Egyrészt az irdatlan médiazajban szép feladat áttörni az ingerküszöböt (most főleg a mindennapi életünket befolyásoló híreket vadásszuk), másrészt napjainkban a sztratoszféra felé tartanak az elszálló energia- és alapanyagárak, harmadrészt három éve ilyenkor még sokkal inkább voltak vevők az emberek az újdonságokra, imádtak „megszállni” egy berobbanó és hamar divatossá váló új helyet. Manapság tehát nyugodtan kiérdemelhetik a bátorság érdemrendet azok, akik ilyenbe belevágnak. A Greenhabitnél megtették.
A cégérre az egészségtudatosságot festő hely az Allee oldalában nyitott meg azzal a céllal, hogy szeretne kicsit túlmutatni a poke tálakon és szintet emelni a szentháromságon, azaz a fehérje, köret, saláta trión, méghozzá egészséges hedonizmussal és a választás szabadságával.
Ha valahová be kellene sorolni, akkor a külföldön már évek óta népszerű, úgynevezett health kitchen kategóriába kerülne – mindezt jó hangulatban, laza, fesztelen letisztult környezetben, jó ár-érték arányban és kilencven százalékban magyar alapanyagokból építkezve, plusz valamennyi ételérzékenységre reagálva.
A szezonális zöldségekre alapozó étlapot böngészve máris újdonság a többlépcsősség: először a plate-ek közül kell/lehet választani fehérjeforrást (például lassan sült marokkói marhahúsgolyókat, grillezett sertésszüzet, vagy faszénen sült csirkecomb filét, tehát a húsimádóknak sem kell fejvakarva azon agyalni, ebből hogy jöjjenek ki jól), amihez alapból saláta és kovászos kenyér is jár, és mint nem sokkal később kiderül, bőven laktató adagban.
Kikértük és be is jött közülük az őszi hangulatú, sütőtökös beluga lencse bowl sültpaprika mártásos muhamara csirkével, ami nagyon jól működik együtt.
Önálló értékűnek mondható többféle salátavariánsból és side-ból (köret) lehet még kérni (utóbbi a sült sárgarépától kezdve a céklás hummuszon át a sült édesburgonyáig terjed), mind friss, változatos, bőséges fogás.
A legizgalmasabb dolgokat a flatbread fedőnév alatt szereplő tételek rejtik: a pizzák és a lepénykenyerek helyében megkezdenénk az aggódást, mert a kemencében sült, gluténmentes, édesburgonyás alappal készült, változatos feltétekkel (sütőtök, bazsalikompesztó, tahini és lazac) felöltöztethető finomság komoly konkurenciája lehet a két kedvencnek.
Ha idén ősszel csak egy új jó szokást vezetünk be az életünkbe, már megéri, a hiánypótló Greenhabit pedig remek opció az egészséges, tudatos és tápláló étkezésekhez, miközben a hedonizmust sem hagyja kint az utcán.
(Fotók: Puskás Nóri)
egészségétterem | allee | saláta | greenhabit | nagy sztori
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!