Close
Egészségétterem élvezettel – A Greenhabitben jártunk

Egészségétterem élvezettel – A Greenhabitben jártunk

Egy új vendéglátóhelyet nyitni semmilyen időszakban sem sima ügy, de a járvány után a „Covid-időszámításunk” előtti érához képest talán még nehezebb.  Egyrészt az irdatlan médiazajban szép feladat áttörni az ingerküszöböt (most főleg a mindennapi életünket befolyásoló híreket vadásszuk), másrészt napjainkban a sztratoszféra felé tartanak az elszálló energia- és alapanyagárak, harmadrészt három éve ilyenkor még sokkal inkább voltak vevők az emberek az újdonságokra, imádtak „megszállni” egy berobbanó és hamar divatossá váló új helyet. Manapság tehát nyugodtan kiérdemelhetik a bátorság érdemrendet azok, akik ilyenbe belevágnak. A Greenhabitnél megtették.

A cégérre az egészségtudatosságot festő hely az Allee oldalában nyitott meg azzal a céllal, hogy szeretne kicsit túlmutatni a poke tálakon és szintet emelni a szentháromságon, azaz a fehérje, köret, saláta trión, méghozzá egészséges hedonizmussal és a választás szabadságával.

Ha valahová be kellene sorolni, akkor a külföldön már évek óta népszerű, úgynevezett health kitchen kategóriába kerülne – mindezt jó hangulatban, laza, fesztelen letisztult környezetben, jó ár-érték arányban és kilencven százalékban magyar alapanyagokból építkezve, plusz valamennyi ételérzékenységre reagálva.

A szezonális zöldségekre alapozó étlapot böngészve máris újdonság a többlépcsősség: először a plate-ek közül kell/lehet választani fehérjeforrást (például lassan sült marokkói marhahúsgolyókat, grillezett sertésszüzet, vagy faszénen sült csirkecomb filét, tehát a húsimádóknak sem kell fejvakarva azon agyalni, ebből hogy jöjjenek ki jól), amihez alapból saláta és kovászos kenyér is jár, és mint nem sokkal később kiderül, bőven laktató adagban.

Kikértük és be is jött közülük az őszi hangulatú, sütőtökös beluga lencse bowl sültpaprika mártásos muhamara csirkével, ami nagyon jól működik együtt.

Önálló értékűnek mondható többféle salátavariánsból és side-ból (köret) lehet még kérni (utóbbi a sült sárgarépától kezdve a céklás hummuszon át a sült édesburgonyáig terjed), mind friss, változatos, bőséges fogás.

A legizgalmasabb dolgokat a flatbread fedőnév alatt szereplő tételek rejtik: a pizzák és a lepénykenyerek helyében megkezdenénk az aggódást, mert a kemencében sült, gluténmentes, édesburgonyás alappal készült, változatos feltétekkel (sütőtök, bazsalikompesztó, tahini és lazac) felöltöztethető finomság komoly konkurenciája lehet a két kedvencnek.

Ha idén ősszel csak egy új jó szokást vezetünk be az életünkbe, már megéri, a hiánypótló Greenhabit pedig remek opció az egészséges, tudatos és tápláló étkezésekhez, miközben a hedonizmust sem hagyja kint az utcán.

(Fotók: Puskás Nóri)

egészségétterem | fehérje | greenhabit | saláta | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram