Hivatalosan is megnyitott Budapest új és titkos, föld alatti bárja

A Nightingale by Beefbar mellett a W Budapest egy másik kivételes kínálattal is bemutatkozik: a Society25, a szálloda alagsorában található rejtett speakeasy bár új életet lehel a Drechsler Palota föld alatti részébe.

A Society25 egy titkos hely Budapest utcái alatt, amelyhez egykor alagutak vezettek kamrákon és ösvényeken keresztül. A bár a történelmet képviseli titkokkal és misztikumokkal fűszerezve.

A Society25 azokból a kreatív beszélgetésekből és titkos asztaltársaságokból merít ihletet, amelyek „előző életeiben” gyakran megfordultak a térben.

A koktélválaszték a W Budapest izgalmas dizájn narratíváira támaszkodik, nyolc egyedi itallal büszkélkedhet, amelyek a város ikonikus épületei előtt tisztelegnek.

Minden koktél tartalmaz egy titkos összetevőt, amelyet Stefano Ripiccini vezető bartender és csapata álmodott meg az italokba.

A head bártender tizenöt évesen kezdte pályafutását Londonban, ahol Tony Conigliarótól (L’Isola Restaurant) és Douglas Ankratól, a Porn Star Martini kitalálójától tanult a LABben, a Sohóban. Ott sajátította el azt a mentalitást, amelyet Nick Strangeway, a szintén legendás bártender képviselt:

Lépj ki a bárból, éld az életed és térj vissza tele élménnyel, amelyet ossz meg a vendégeiddel!

Stefano Budapestet megelőzően bejárta a világot: Katar, Sanghaj, Milánó, St. Barths Szigetek és végül a Dorchester Bar után megérkezett a Society25-höz.

A koktélkollekcióban megtalálható a fényűző Gerbeaud-ház (1884) ihlette ital, az Indulgence, amely bepillantást kínál a méltán híres kávéház falai közé, visszhangozva a Belle Époque korszak nagyságát és egyedülállóságát.

Az Avant-Garde az Iparművészeti Múzeum (1896) és a tetején elhelyezett lámpás által ihletett koktél az avantgárd szellemét testesíti meg, merész és innovatív.

Az M1, az első budapesti metróvonal (1910) előtt tisztelgő ital ötvözi a hagyományos magyar kapros és savanyú ízeket, tisztelegve a város gazdag történelme és építésének kora előtt.

Az Andrássy úton egykor a Drechsler palotával szomszédos Párisi Nagy Áruház (1911) fenségességét tükrözve ez a koktél eleganciát és luxust sugároz, magába foglalva a Belle Époque pompáját – ez a Splendour.

A városligeti fasori reformátustemplomból (1913) ihletet merítő Holy Spirit az ízek isteni keverékét idézi fel egy pohárban, tükrözve a korszak építészeti csodáinak szentségét.

Az Aftermath óda a történelmi Magyar Postatakarékpénztárhoz (1913), ez a koktél arra invitál, hogy megízlelhessük a múltat, miközben Budapest építészeti kincseinek maradandó örökségét ünnepeljük.

Az egykoron a római birodalomban megbúvó Aquincum ősi városáról kapta a nevét az Aquincum koktél, amely a Gellért-fürdő (1918) és a termálvizek előtt tiszteleg a város történelmi pompáját visszhangzó hozzávalókkal a fürdők városának százötvenedik évfordulója alkalmából.

A Délice de Pêche koktél ihletője pedig maga a Drechsler Palota volt, amely arra invitál, hogy minden kortyot a maga nagyszerűségében kóstoljunk meg.

A Society25 bár a W Budapest Dalszínház utcai oldaláról közelíthető meg, illetve a szálloda Nightingale by Beefbar éttermének mosdóján keresztül is felfedezhető.

megnyitott | koktél | új | föld alatti | society25 bár

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom