Close
Megnyitottak a Vatikáni Múzeumok, és ennek a helyiek örülnek a legjobban

Megnyitottak a Vatikáni Múzeumok, és ennek a helyiek örülnek a legjobban

Miután a történelem során másodszor be kellett zárniuk, a napokban ismét megnyithattak a Vatikáni Múzeumok.

A Vatikán nyilvános művészeti ​​múzeumaiban a római katolikus egyház és a pápaság által az évszázadok során felhalmozott hatalmas gyűjtemény található, amely az egyik legfontosabb és legnagyobb a világon.

Az ókori közel-keleti (Egyiptom és Asszíria), illetve görög-római, valamint etruszk-italikus művészet remekeitől kezdve a kora keresztény, középkori műalkotásokon (3–14. század) és a reneszánsz művészetén át (15. század) egészen a 19. századig mutat be műremekeket, de a modern művészetek alkotásai is megtalálhatóak. A legismertebb rész, amelyet a látogatása során megtekinthetünk, Michelangelo Sixtus-kápolnája.

A Róma által körbeölelt Vatikánváros múzeumai közel hétmillió látogatót vonzottak 2019-ben. Közülük rengetegen órák hosszat voltak kénytelenek sorban állni, hogy megnézhessék a Vatikáni Múzeumok ötvennégy galériájának remekműveit.

Mivel a koronavírus-járvány miatt az egész világon utazási korlátozások vannak érvényben, az újbóli megnyitás olyan lehetőséget ad a helyieknek, amilyenre korábban nem sok esélyük volt:

tömeg és sorban állás nélkül, nyugodt körülmények között nézhetik meg a múzeumokat, és először lesz rá alkalmuk, hogy munka közben figyelhessék a restaurátorok munkáját.

A Vatikáni Múzeumok hétfőtől szombatig tartanak nyitva, előzetes online foglalással lehet belépőhöz jutni, de a szokásos, négyeurós díjat ezúttal elengedik. Az arcmaszkok használata és a távolságtartás kötelező, a bejáratnál testhőmérsékletet mérnek. A csoportos túrák húsz főre korlátozódnak.

A 16. században épült Vatikáni Múzeumok a pandémia miatt nyolcvannyolc napig tartottak zárva. A hetvenezer darabos gyűjteménnyel rendelkező intézményeket a történelem során eddig mindössze egyszer, Róma bombázásának idején, 1943-ban kellett bezárni. Igaz, akkor tizennégy hónapra.

Olasz helyzet

Február elsejétől Olaszország egész területén feloldották a koronavírus-járvány miatt korábban elrendelt szigorú korlátozásokat, ami többek között azt jelenti, hogy újraindult a vendéglátás, újranyitottak a múzeumok. Megteltek a bárok, a presszók és az éttermek teraszai a szigorú korlátozások oldásának első napján, és hosszú sorok álltak az újraindulást ünneplő múzeumok bejáratainál is.

(Forrás: Wikipedia, Travel and Leisure, fotók: Unsplash)

élmény | megnyitott | tömeg | látogatható | egyedi

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom