Close
Mégsem nyit újra szeptemberben sokak kedvenc turistaparadicsoma

Mégsem nyit újra szeptemberben sokak kedvenc turistaparadicsoma

Az ok: a növekvő esetszám.

Remekül haladtak az újraindulás előkészületei Indonéziában, szigorú előírások betartásával gyakorlatilag minden készen állt a szeptember 11-ei nyitásra. Ez többek között azt jelentette, vagyis jelentette volna, hogy az itthon kedvelt Balin is szívesen látják a külföldieket egy kis utószezonos pihenésre az ősz első napjaitól kezdve.

A világ egyik legszebb úti célján, a nászutasok Mekkáján egyébként nemrég mi is megfordultunk: hetekig jártuk egy szál robogóval Indonézia ikonikus szigetét, hogy belélegezzük és jobban megismerjük Délkelet-Ázsia kultúráját, ízeit, embereit, tájait. Közben pedig folyamatosan megörökítettük a legkülönlegesebb helyeket – köztük Bali hegyvidékének rizsteraszait.

Sajnos az elmúlt hetekben jelentősen emelkedett a koronavírus-fertőzöttek száma, ezért az ország elöljárói úgy döntöttek, egyelőre nem nyitják meg a határokat a turisták előtt.

A kormány inkább az állampolgárait ösztönzi belföldi utazásokra, amivel tervei szerint életet lehelne a világjárvány alatt bedőlt vendéglátóiparba.

Pontos részleteket még nem tudni, de vélhetően ebben az évben már nem léphetnek be külföldiek Indonéziába (leszámítva a diplomatákat, az egészségügyi dolgozókat és a munkavállalói, vagy tartózkodási engedéllyel rendelkezőket).

Ez is érdekelhet:

(Forrás: destinasian.com, fotók: Pixabay)

halasztás | koronavírus-járvány | újranyitás | indonézia | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram