Close
Mégsem kerül húsvéti vesztegzár alá Németország

Mégsem kerül húsvéti vesztegzár alá Németország

Mégis úgy döntött a kormány, hogy rossz ötlet lenne öt napra bezárni az országot.

Angela Merkel korábban ötnapos zárást hirdetett egész Németország területére, ami április elsejével lépett volna életbe, de szinte az utolsó pillanatban a német kancelár változtatott. Egy szerdai tanácskozáson bejelentette, a tervet elvetették – írja az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Be kell ismerni és ki kell javítani az új típusú koronavírus járványa elleni védekezésben elkövetett hibákat

– mondta Angela Merkel Berlinben, amikor bejelentette, mégsem rendelnek el teljes zárlatot a húsvéti ünnepekre.

A kancellár külön kiemelte, hogy

egyedül őt terheli a felelősség a húsvéti járványügyi zárlat ügyében, és vállalja is a felelősséget a sok tisztázatlan jogi és szervezési kérdés miatti hibás döntésért.

Mivel a döntés visszavonása is tovább növeli a bizonytalanságot, ezért Merkel bocsánatot kért a polgároktól. A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői kedd hajnalban állapodtak meg arról, hogy az április elsejétől ötödikéig tartó időszakra országos zárlatot rendelnek el a koronavírus brit mutációjának feltartóztatására. A zárlat tervét ellenzéki pártoktól a gazdasági érdekképviseletekig széles körben bírálták.

Merkel most azt mondta, az ötnapos országos zárlat nélkül is van elég eszköz a védekezéshez, főleg az úgynevezett vészfékrendszer, amely lényege, hogy vissza lehet állítani a korábban felfüggesztett korlátozásokat a legfertőzöttebb helyeken.

Míg a németek a húsvéti lezárásokról döntöttek, a görögök a karanténmentességgel és negatív teszt nélküli turisták beengedéséről hoztak határozatot, Brüsszel pedig az uniós oltási igazolványt javasolja.

(Forrás: 24.hu)

Németország | vészfék | kormány | berlin | kancellár

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram