Close
Mégsem kerül húsvéti vesztegzár alá Németország

Mégsem kerül húsvéti vesztegzár alá Németország

Mégis úgy döntött a kormány, hogy rossz ötlet lenne öt napra bezárni az országot.

Angela Merkel korábban ötnapos zárást hirdetett egész Németország területére, ami április elsejével lépett volna életbe, de szinte az utolsó pillanatban a német kancelár változtatott. Egy szerdai tanácskozáson bejelentette, a tervet elvetették – írja az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Be kell ismerni és ki kell javítani az új típusú koronavírus járványa elleni védekezésben elkövetett hibákat

– mondta Angela Merkel Berlinben, amikor bejelentette, mégsem rendelnek el teljes zárlatot a húsvéti ünnepekre.

A kancellár külön kiemelte, hogy

egyedül őt terheli a felelősség a húsvéti járványügyi zárlat ügyében, és vállalja is a felelősséget a sok tisztázatlan jogi és szervezési kérdés miatti hibás döntésért.

Mivel a döntés visszavonása is tovább növeli a bizonytalanságot, ezért Merkel bocsánatot kért a polgároktól. A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői kedd hajnalban állapodtak meg arról, hogy az április elsejétől ötödikéig tartó időszakra országos zárlatot rendelnek el a koronavírus brit mutációjának feltartóztatására. A zárlat tervét ellenzéki pártoktól a gazdasági érdekképviseletekig széles körben bírálták.

Merkel most azt mondta, az ötnapos országos zárlat nélkül is van elég eszköz a védekezéshez, főleg az úgynevezett vészfékrendszer, amely lényege, hogy vissza lehet állítani a korábban felfüggesztett korlátozásokat a legfertőzöttebb helyeken.

Míg a németek a húsvéti lezárásokról döntöttek, a görögök a karanténmentességgel és negatív teszt nélküli turisták beengedéséről hoztak határozatot, Brüsszel pedig az uniós oltási igazolványt javasolja.

(Forrás: 24.hu)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom