Close
Mégsem kerül húsvéti vesztegzár alá Németország

Mégsem kerül húsvéti vesztegzár alá Németország

Mégis úgy döntött a kormány, hogy rossz ötlet lenne öt napra bezárni az országot.

Angela Merkel korábban ötnapos zárást hirdetett egész Németország területére, ami április elsejével lépett volna életbe, de szinte az utolsó pillanatban a német kancelár változtatott. Egy szerdai tanácskozáson bejelentette, a tervet elvetették – írja az MTI-re hivatkozva a 24.hu.

Be kell ismerni és ki kell javítani az új típusú koronavírus járványa elleni védekezésben elkövetett hibákat

– mondta Angela Merkel Berlinben, amikor bejelentette, mégsem rendelnek el teljes zárlatot a húsvéti ünnepekre.

A kancellár külön kiemelte, hogy

egyedül őt terheli a felelősség a húsvéti járványügyi zárlat ügyében, és vállalja is a felelősséget a sok tisztázatlan jogi és szervezési kérdés miatti hibás döntésért.

Mivel a döntés visszavonása is tovább növeli a bizonytalanságot, ezért Merkel bocsánatot kért a polgároktól. A szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetői kedd hajnalban állapodtak meg arról, hogy az április elsejétől ötödikéig tartó időszakra országos zárlatot rendelnek el a koronavírus brit mutációjának feltartóztatására. A zárlat tervét ellenzéki pártoktól a gazdasági érdekképviseletekig széles körben bírálták.

Merkel most azt mondta, az ötnapos országos zárlat nélkül is van elég eszköz a védekezéshez, főleg az úgynevezett vészfékrendszer, amely lényege, hogy vissza lehet állítani a korábban felfüggesztett korlátozásokat a legfertőzöttebb helyeken.

Míg a németek a húsvéti lezárásokról döntöttek, a görögök a karanténmentességgel és negatív teszt nélküli turisták beengedéséről hoztak határozatot, Brüsszel pedig az uniós oltási igazolványt javasolja.

(Forrás: 24.hu)

FOLYTASD EZZEL
Ez az a téli sport, amitől boldog leszel – Elképesztő élményekkel várnak az osztrák síterepek
Diszkriminatív? Csak az oltatlanokra vonatkoznak azok a kijárási korlátozások, amelyeket most vezet be Románia
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom