Close
Oltással akár azonnal utazhatunk Görögországba

Oltással akár azonnal utazhatunk Görögországba

Negatív teszt és karantén sem kell.

Görögország engedélyezi az EU-tagállamok lakói és Izrael állampolgárai számára, hogy beutazzanak az országba koronavírus elleni oltással. Az új határozat szerint az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek nem kell sem karanténba vonulniuk, sem negatív koronavírusteszttel rendelkezniük.

A turizmusért felelős minisztérium friss közleményében azt írja, hogy a mai nap folyamán hozzák nyilvánosságra az erről szóló kormányzati határozatot, amelyből kiderül, mikortól lép életbe a rendelkezés.

Arról azonban nem lehet tudni, hogy a hatályban lévő járványintézkedéseken is változtatna egy időben Görögország,  náluk ugyanis szintén szigorúak a korlátozások: csak elvitelre szolgálnak ki az éttermek, egyes vörös zónákban lakók nem hagyhatják el a várost vagy falut, ahol élnek, valamint csak indokolt esetben szabad az otthont elhagyni –

így a szép tájak és a tenger élvezetén felül a turistáknak sem lenne sok lehetőségük a felhőtlen kikapcsolódásra és a gazdaságot növelő pénzköltésre.

A görög kormány már év eleje sürgeti az európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, mivel a görög gazdaság ötödét kitevő turizmus érthető okokból teljesen haldoklik az országban. A 24.hu értesülései szerint nemcsak a görögök szánják el magukat erre a lépésre, hanem Lengyelország, Románia és Észtország is.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: 24.hu)

észtország | románia | intézkedés | görögország | koronavírus

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram