Oltással akár azonnal utazhatunk Görögországba

Negatív teszt és karantén sem kell.

Görögország engedélyezi az EU-tagállamok lakói és Izrael állampolgárai számára, hogy beutazzanak az országba koronavírus elleni oltással. Az új határozat szerint az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek nem kell sem karanténba vonulniuk, sem negatív koronavírusteszttel rendelkezniük.

A turizmusért felelős minisztérium friss közleményében azt írja, hogy a mai nap folyamán hozzák nyilvánosságra az erről szóló kormányzati határozatot, amelyből kiderül, mikortól lép életbe a rendelkezés.

Arról azonban nem lehet tudni, hogy a hatályban lévő járványintézkedéseken is változtatna egy időben Görögország,  náluk ugyanis szintén szigorúak a korlátozások: csak elvitelre szolgálnak ki az éttermek, egyes vörös zónákban lakók nem hagyhatják el a várost vagy falut, ahol élnek, valamint csak indokolt esetben szabad az otthont elhagyni –

így a szép tájak és a tenger élvezetén felül a turistáknak sem lenne sok lehetőségük a felhőtlen kikapcsolódásra és a gazdaságot növelő pénzköltésre.

A görög kormány már év eleje sürgeti az európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, mivel a görög gazdaság ötödét kitevő turizmus érthető okokból teljesen haldoklik az országban. A 24.hu értesülései szerint nemcsak a görögök szánják el magukat erre a lépésre, hanem Lengyelország, Románia és Észtország is.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: 24.hu)

karantén | járvány | turizmus | románia | vakcinaútlevél

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom