Close
Oltással akár azonnal utazhatunk Görögországba

Oltással akár azonnal utazhatunk Görögországba

Negatív teszt és karantén sem kell.

Görögország engedélyezi az EU-tagállamok lakói és Izrael állampolgárai számára, hogy beutazzanak az országba koronavírus elleni oltással. Az új határozat szerint az oltási igazolvánnyal rendelkezőknek nem kell sem karanténba vonulniuk, sem negatív koronavírusteszttel rendelkezniük.

A turizmusért felelős minisztérium friss közleményében azt írja, hogy a mai nap folyamán hozzák nyilvánosságra az erről szóló kormányzati határozatot, amelyből kiderül, mikortól lép életbe a rendelkezés.

Arról azonban nem lehet tudni, hogy a hatályban lévő járványintézkedéseken is változtatna egy időben Görögország,  náluk ugyanis szintén szigorúak a korlátozások: csak elvitelre szolgálnak ki az éttermek, egyes vörös zónákban lakók nem hagyhatják el a várost vagy falut, ahol élnek, valamint csak indokolt esetben szabad az otthont elhagyni –

így a szép tájak és a tenger élvezetén felül a turistáknak sem lenne sok lehetőségük a felhőtlen kikapcsolódásra és a gazdaságot növelő pénzköltésre.

A görög kormány már év eleje sürgeti az európai uniós vakcinaútlevél létrehozását, mivel a görög gazdaság ötödét kitevő turizmus érthető okokból teljesen haldoklik az országban. A 24.hu értesülései szerint nemcsak a görögök szánják el magukat erre a lépésre, hanem Lengyelország, Románia és Észtország is.

Világszerte napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Eközben digitális egészségügyi igazolást vezetett be Kína a külföldi utazásokhoz, amely a jelenlegi szakaszban a kínai állampolgárok külföldi útjait könnyítheti meg.

(Forrás: 24.hu)

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom