Close
Nem számít az energiaár: Ez a város fényesebb karácsonyi fesztiválra készül, mint valaha

Nem számít az energiaár: Ez a város fényesebb karácsonyi fesztiválra készül, mint valaha

Noha Ausztráliában nincsenek olyan nagy, ikonikus karácsonyi vásárok, mint Európában, a melbourne-i esemény mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ráadásul idén, a hathetes karácsonyi fesztiváljával a város minden eddigi adventi rendezvényét felül akarja múlni.

Nem számít, hány évesek vagyunk, az adventi időszak karácsonyi szabadtéri vásárait mindannyian szeretjük. A melbourne-i karácsonyi fesztivál azonban igencsak magasra teszi a lécet, nemcsak a Federation Square központi vására és az Argyle Square-en megjelenő karácsonyi hangulatú görkorcsolyapálya miatt, hanem azért is, mert

az ünnepi hangolódást az ausztrál városban már hat héttel karácsony előtt megkezdik.

Ekkor állítják fel a gigantikus karácsonyfát a Federation Square-en, beindul a Mikulásműhely és egy családbarát karácsonyi karnevál is kikerekedik a Birrarung Marr-ban játékokkal, ételekkel és italokkal. A Városházán egy karácsonyi cirkusz várja majd az érdeklődőket,

a fantasztikusan látványos görkorcsolyapálya pedig minden egyes nap csúcsrajár majd.

Melbourne-ben minden évben megrendezik a karácsonyi fesztivált, idén azonban nagyszabásúbb lesz, mint valaha. Visszatér a QVM String Bean Alley karácsonyi éjszakai piac, a Docklands Christmas Maze és fényárba borul az egész város.

Miközben Melbourne minden eddiginél ragyogóbb karácsonyi fesztiválra készül, Európa visszavesz a fényekből.

Németország és Svájc már biztosan energiatakarékos üzemmódra vált az adventi időszakban és Budapest ünnepi világítása is visszafogottabb lesz. Ahogyan arról ugyanis a Roadster beszámolt, idén nem építi ki a karácsonyi díszítő világítást a fővárosi önkormányzat az általa kezelt helyeken.

(Forrás: Bosshunting, fotók: Getty Images)

melbourne | energiaválság | adventi vásár | energiaár | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram