Close
Így néznek ki a fogások, amiket felszolgálnak a három Michelin-csillagos svájci étteremben

Így néznek ki a fogások, amiket felszolgálnak a három Michelin-csillagos svájci étteremben

Svájc legújabb, három Michelin-csillagos étterme, a Memories, a Grand Resort Bad Ragazban működik, és a közelmúltban került fel az ország 2022-es, minden szempontból rekordokat döntő Michelin-kalauzába.

Sven Wassmer séf a díjátadó ünnepségen úgy fogalmazott: amit a csapatával csinál nap mint nap, az tiszta szenvedély. Egyszerűen imádnak mindent, ami az ételről szól és arról, hogy a lehető legjobb házigazdák legyenek. Wassmer felesége, Amanda, aki egyben az étterem sommelier-je is, azt mondta a három Michelin-csillagról:

tényleg olyan, mint egy valóra vált álom.

A svájci étterem zöld csillagot is kapott a fenntarthatósági törekvéseiért. A Michelin szerint pedig nemcsak a helyi régiót ünneplik a fogásaikkal, de ételeik merészek és kontrasztokkal teliek, őszinték és hozzáférhetők.

Az étterem az elismeréssel Svájc másik három, szintén három Michelin-csillaggal büszkélkedő étterméhez csatlakozhatott a legújabb kalauzban.

Hamarosan nemcsak svájci, de magyar, vidéki éttermek kiváló fogásaiban is gyönyörködhetünk majd. Idén először ugyanis Magyarország egészéről közöl étteremlistát (National Selection of Hungary) a MICHELIN Guide. Ennek eredményeként az egész ország konyhaművészeti kínálata felkerül a nemzetközi térképre, ami egy újabb mérföldkövet jelent a hazai turizmus és gasztronómia fejlődésében.

(Forrás és fotók: Finedining Lovers)

memories | michelin-csillag | Michelin Guide | Michelin | michelin kalauz

FOLYTASD EZZEL

Hat ok, amiért kezdj el már ma gyömbér teát inni

Négy karácsonyi aprósütemény, egyetlen tésztából

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram