Close
Ezért a magyar séftehetségért rajong a Michelin Guide

Ezért a magyar séftehetségért rajong a Michelin Guide

A magyar gasztronómiát bemutató sorozatában a csillagos séfek után most új magyar tehetséget fedezett fel a Michelin Guide. A nemzetközi útikalauz és gasztronómiai iránytű Kollár Endre séfért és a St. Andrea Restaurantért lelkesedik.

A Michelin Guide séfportréjában Kollár Endre vadhúsokra, az erdők és mezők kincseire, nagyanyáink receptjeire épített kínálatát mutatja be, de a szerzőt elvarázsolta az éttermi közeg és a St. Andrea történeti épülete, az Eiffel Palace is. Úgy tudni,

Kollár Endre az első magyar séf, akiről a díjazás előtt önálló cikk jelent meg a kalauz oldalán.

Kollár Endre gyermekkora óta főz, saját bevallása szerint nem akart mindenáron séf lenni, csak azt tudta, hogy egész életében főzni szeretne. Konyhájában a hagyományos ízvilág dominál, törekvése, hogy a csúcsgasztronómia kreatív villanásai mellett vendégei otthonos, komfortos élménnyel vacsorázhassanak, az étterem és menüsora akár heti több alkalommal is biztos választás legyen a vendégkörnek.

A fenntartható szemlélet jegyében a szezonalitást és a helyi alapanyagok használatát szem előtt tartva dolgozik, célkitűzése szembe menni a csúcsgasztronómia sokszor pazarló karakterével, így az alapanyagok maximális felhasználására törekszik. A férfias, karakteres ízekkel főző séf ételeiben gyakori a meglepetés:

szereti, ha a vendégek egy-egy különleges ízélmény váratlanságával szembesülnek.

Ahogy a kalauz fogalmaz: „A megfontolt, de jókedvű séf, aki fiatal korában kezdett el dolgozni családja zsámbéki gyümölcsösében, most új szerepkörében is örömmel látja viszont a vidéke kincseit a tányéron. (…) A dámszarvas pörkölt gyönyörű vargányákkal és a gyerekkorunkat idéző tarhonyával kínálva például kihagyhatatlan.”

A St. Andrea Restaurant hatfogásos séfmenüje június 7-től kóstolható az étteremben. A Grand Superior Menu elnevezésű ételsorban aranydurbincs, angolzellerrel; St. Jakab kagyló szójával, retekkel és korianderrel; fürj, vadbrokkolival, megggyel, és a vadász séf főétele, a dám borjúgerinc kóstolható, a desszert Kollár Endre kedvelt fogása, a St. Andrea Borászat ihlette Boldogasszony – rózsa, málna, kamilla.

Az étteremben a séfmenühöz ajánlott borsort a tapasztalt sommelier, Sztarovics Gabriel kínálja a vendégeknek, az elegáns és lezser szervízért Lizsicsár Miklós és csapata felel.

Michelin Guide | Michelin | St. Andrea Restaurant | kollár endre

FOLYTASD EZZEL

Amikor benyitottam, azt hittem, hogy Olaszországban vagyok

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom