Close
A Michelin Guide mostantól vidéki éttermeket is ajánl Magyarországon

A Michelin Guide mostantól vidéki éttermeket is ajánl Magyarországon

Miután már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a Michelin Guide most vidékre is kiterjeszti ajánlásait.

Még ebben az évben megjelenik a Michelin Guide Hungary. A kalauz 1992 óta van jelen Budapesten, de most először terjeszti ki válogatását a fővároson túlra.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy Magyarország a Michelin Guide új úti célja. Ahogy fogalmazott, az évek során tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertek el először Michelin-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten.

Azt nyilatkozta, Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is és alig várják, hogy

egész Magyarország területéről bemutassák a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségüknek.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómia fejlődése világszerte figyelmet váltott ki. A magyar alapanyagok minősége hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak Budapest, de

Magyarország vidéke is felkerüljön a gasztronómia világtérképére.

Meglátása szerint nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben már nemzeti szintű válogatást ad ki a Michelin Guide, és hálásak azért, hogy a magyar éttermek és séfek hamarosan országszerte megkapják a legnagyobb figyelmet és elismerést, ami tovább erősíti hazánk turisztikai vonzerejét.

A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői a már jól bevált és tesztelt módszertan szerint, egységes kritériumok alapján végzik. Ezek minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntéseket tudjanak hozni, amikor magas minőségű lehetőségeket keresnek. A kalauz digitális formában elérhető lesz a Michelin Guide weboldalán, illetve az ingyenes iOS és Android alkalmazásokban.

michelin kalauz | michelin-csillag | Michelin Guide | Michelin | michelin csillagos séf

FOLYTASD EZZEL

Idén is magyar szállodáé a világ egyik legjobb reggelije

Őszi ízek nemzetközi színvonalon – Megkóstoltuk az Axis új menüjét

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom