Miután már 30 éve szemlézi a budapesti éttermeket, a Michelin Guide most vidékre is kiterjeszti ajánlásait.
Még ebben az évben megjelenik a Michelin Guide Hungary. A kalauz 1992 óta van jelen Budapesten, de most először terjeszti ki válogatását a fővároson túlra.
Gwendal Poullennec, a Michelin Guide nemzetközi igazgatója jelentette be, hogy Magyarország a Michelin Guide új úti célja. Ahogy fogalmazott, az évek során tanúi lehettünk, ahogyan a kulináris kínálat minősége lenyűgöző módon növekszik, elsőként Budapesten, ahol 2010-ben ismertek el először Michelin-csillaggal éttermet, majd nemzeti szinten.
Azt nyilatkozta, Magyarország rendkívül dinamikus gasztronómiai célponttá vált, köszönhetően a termékei nagy választékának, beleértve az értékes fűszereket, a helyi termelőktől származó jellegzetes hús- és sajttermékeket, valamint a borok széles kínálatát is és alig várják, hogy
egész Magyarország területéről bemutassák a kiváló éttermeket és a tehetséges szakembereket a gasztronómia iránt érdeklődő nemzetközi közösségüknek.
Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója szerint az elmúlt évtizedben a magyar gasztronómia fejlődése világszerte figyelmet váltott ki. A magyar alapanyagok minősége hozzájárult ahhoz, hogy nemcsak Budapest, de
Magyarország vidéke is felkerüljön a gasztronómia világtérképére.
Meglátása szerint nagy megtiszteltetés, hogy ebben az évben már nemzeti szintű válogatást ad ki a Michelin Guide, és hálásak azért, hogy a magyar éttermek és séfek hamarosan országszerte megkapják a legnagyobb figyelmet és elismerést, ami tovább erősíti hazánk turisztikai vonzerejét.
A kiválasztást a Michelin Guide felügyelői a már jól bevált és tesztelt módszertan szerint, egységes kritériumok alapján végzik. Ezek minden étteremre érvényesek annak érdekében, hogy a gasztronómia szerelmesei megalapozott döntéseket tudjanak hozni, amikor magas minőségű lehetőségeket keresnek. A kalauz digitális formában elérhető lesz a Michelin Guide weboldalán, illetve az ingyenes iOS és Android alkalmazásokban.
michelin csillagos séf | michelin-csillag | Michelin | Michelin Guide | michelin kalauz
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!