Close
Morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kérnek Mont Blanc megmászásához

Morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kérnek Mont Blanc megmászásához

Jean-Marc Peillex polgármestere úgy döntött, hogy a Mont Blancnak nekiveselkedő turistáknak ezentúl mentési és temetési kauciót kell fizetniük.

Az elöljáró szerint a kissé morbidnak tűnő jogszabály bevezetésére azért volt szükség, mert a bajba jutott hegymászók mentési költségeit folyton a településnek kell állnia, így inkább elkérik előre a lehetséges mentési és temetkezési összeget is – előbbit 10 ezer, utóbbit 5 ezer euróra lőtték be.

A Saint-Gervais-les-Bains települését érintő útvonal jelenleg fel van függesztve, ugyanis a környéken többször is sziklaomlásról számoltak be.

A helyiek próbálják felhívni a városba érkező, vállalkozó szellemű turisták figyelmét a lehetséges veszélyekre, azonban így is sokan nekivágnak a vakmerő kalandnak. Az elmúlt húsz évben száznál is több ember halt meg a Mont Blanc megmászása közben.

A hegyet az olaszországi oldalról, Valle d’Aostából is meg lehet közelíteni, ugyanakkor ez az útvonal kevésbé számít népszerűnek.

A courmayeuri polgármester, Roberto Rota ugyanakkor nem tervezi, hogy hasonló intézkedéseket vezet be. Mint mondta: a Mont Blanc senkinek sem képezi a tulajdonát:

„A hatóságok értesíthetik a turistákat arról, hogy milyen környezeti viszonyok fogadják majd őket, és hogy azok mennyire teszik alkalmassá a Mont Blanc megmászását, de kauciót kérni azért, hogy feljusson bárki a csúcsra, teljesen szürreális.”

Ez is érdekelhet:

(Forrás: The Guardian, Világgazdaság)

kisváros | alpok | mont blanc | turizmus | Jean-Marc Peillex

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram