Ezért nem szabad értékelést írni egy szállodáról, ha rossz az idő

Egy hirtelen lezúduló eső tönkreteheti az utazást vagy akár az egész nyaralást. Az esős idő képes elrontani a hangulatunkat, de egy új kutatás szerint hatással lehet arra is, hogy mit írunk, amikor véleményt pötyögünk be egy szállodáról.

A Journal of Consumer Research című folyóiratban közzétett tanulmány szerint az online értékeléseket negatívan befolyásolja a rossz időjárás. Esős napokon pedig az emberek nagyobb valószínűséggel írtak értékelést – mindezt ráadásul kritikusabban és részletesebben tették.

Az eső vagy a hó olyannyira hatással lehet a megfogalmazott kritikára, hogy akár öt csillagról négy csillagra történő visszaminősítéshez is vezethet egy-egy hotel esetében.

"Ez a kutatás sokkal szélesebb területet fed le, mert először mutatja be, hogy a külső környezetünk – ebben az esetben az időjárás – hogyan befolyásolhatja az online leadott értékeléseinket" – mondja a tanulmány társszerzője, Dr. Yaniv Dover.

Az időjárás hatása viszont azon a konkrét napon, amikor az értékelést megfogalmazták, teljesen független attól, milyen idő volt jellemző a szállodai tartózkodáson. A szerzők szerint ennek az lehet az oka, hogy az esős és havas napok több negatív emléket váltanak ki, vagy negatív hangulatot idéznek elő, ami kiszínezheti az értékelést.

A tanulmányhoz tizenkét év adatait és hárommillió szállodai foglalást vizsgáltak meg, majd nyálaztak át 340 ezer anonim online értékelést, hogy kiderítsék, hogyan befolyásolta az időjárás a hotelről megfogalmazott véleményt annak megírása napján. Megnézték a vendég foglalását és összevetették az általa megadott értékeléssel és annak pontos idejével, valamint a szállás környékén tapasztalt aznapi időjárással.

Ezen adatok alapján rájöttek, hogy egy időjárás szempontjából rossz napon szállodai értékelést megadni nem biztos, hogy a legjobb ötlet, ha valaki hiteles véleményt szeretne formálni a hotelben eltöltött napjairól.

Bejártuk a világot Bangkoktól Tanzánián át Szantoriniig, hogy megtaláljuk a világ tíz legjobb szállodai medencét, ahol szívesen eltöltenénk a nyári szabadságunkat. Íme.

(Forrás: EuroNews, fotók: Getty Images, Unsplash)

eső | hotel | indok | értékelés | szálloda

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom