Close
Gyűjtői gyönyörűség a V12-es motorral felszerelt AMG luxuslimuzin búcsúszériája

Gyűjtői gyönyörűség a V12-es motorral felszerelt AMG luxuslimuzin búcsúszériája

A Mercedes-AMG bemutatta a V12-es biturbó motorral hajtott S osztály utolsó kiadását: íme, az S65 AMG Final Edition.

A mélyfekete metál fényezésű autót leginkább gyűjtőknek szánják, mindössze 130 darabot gyártanak le belőle. Az egésn biztos, hogy bármiféle kollekció ikonikus darabja válhat ebből a végtelenül elegáns, rézszínű könnyűfém felnikkel és egyéb díszítésekkel ékesített modellből.

Az autó belseje legalább olyan exkluzív, mint a külseje, a kényelemről a legfinomabb fekete nappabőr nagyvonalú használata gondoskodik, míg a szórakoztatásért Burmeister hifi felel. Ahogyan kívül, úgy belül is rézszínű díszítéseket használtak, ettől lesz tökéletes az összhang. A középkonzolon található plaketten olvasható sorszám pedig ráerősít az élményre, hogy most bizony egy limitált kiadású modellben ülünk.

És hogy teljesítmény terén mire képes az utolsó sportos, tizenkét hengeres motorral ellátott Mercedes luxuslimuzin?

A S65 Final Edition a hatliteres biturbó V12-esnek köszönhetően 630 lóerőt teljesít, legnagyobb nyomatéka kereken 1000 Nm.

Mindez arra elég, hogy az autó nagyjából négy másodperc alatt gyorsuljon százra, a végsebessége pedig elérje a 300 km/h-t.

Az autóba természetesen mindenféle extrát belepakoltak, a panorámatetőtől kezdve a hőmérséklet-szabályozott pohártartókon át egészen az utasok magasságához alkalmazkodó egyedi ülésekig. Ajándékba pedig minden vásárló kap mellé egy méretre szabott, fekete takaróponyvát is, hogy könnyebb legyen megóvni ezt az egyedi gyönyörűséget.

Egy másik Mercedes is búcsúzik:

(Képek: Daimler)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom