Close
Sárgában búcsúzik a Mercedes kis roadstere

Sárgában búcsúzik a Mercedes kis roadstere

Az SLC Final Edition méltó zárása a harmadik generációnak.

Csak azért nem a sárga ugrik be először az első Mercedes-Benz SLK-ról, mert még ennél is nagyobb újdonság volt 1996-ban, hogy a cég kis roadstert készít, ráadásul nyitható keménytetővel, aminél négy évszakosabb karosszériaváltozat elképzelhetetlen. Ettől még a prémiumgyártól szokatlan volt a sárga szín is.

Az SLK természetesen nagy siker lett, 2011-ben mutatták be a harmadik generációját, amelyet aztán a Mercedes új névadási rendszerének megfelelően SLC-re nevezték át. Nem látszik rajta, de autóipari értelemben ez már koros típus, ahhoz képest főleg, hogy a BMW Z4-es vadonatúj, ezért egy Final Edition sorozattal búcsúznak a típustól.

A napsárga szín a legelső SLK-t idézi – más színű fényezés is kérhető, ha valaki ezt túl harsánynak találja –, az alapokat viszont az aktuális generáció AMG Line kivitele adja, amely az egyedi lökhárítókon kívül egy centiméteres ültetést és komolyabb fékrendszert is jelent, az ötküllős felnik 18 colosak.

Kéttónusú a nappabőr kárpit, a Final Edition felirat több helyen is szerepel, ám ennél talán hasznosabb a mindenféle beállításokat megjegyző memóriacsomag, az ülések fűthetősége, valamint az Airscarf nevű nyakfűtés, hogy még akkor is lehessen nyitott tetővel autózni, amikor már nem volna annyira komfortos.

Az SLC Final Edition márciustól kapható valamennyi motorváltozathoz, beleértve az AMG csúcsmodellt is.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Mercedes-Benz)

mercedes-benz slk | mercedes-benz slc | mercedes-benz

FOLYTASD EZZEL

Ha a magabiztosságnak van illata, a BOSS most megtalálta

Elegáns reggeliző a Duna partján, ahová nemcsak az ételekért, hanem a hangulatért is megyünk

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram