Tökélyre vitte a flamingószínt ez a pazar görög lakás

Merész és meglepő húzások armadája a tengerre néző rezidencia, de ami még meglepőbb, hogy mégis tökéletes a harmónia.

Stamatios Giannikis építész gondolta újra ezt a váratlan színblokkokban bővelkedő lakást Tesszalonikiben.

A lakás egy 1937-ben épült art-deco épületben található, ablakai a végtelen tengerre nyílnak, színeiben pedig a flamingórózsaszíntől az azúrkéken át a sápadtzöldig egészen bátor választásokat találunk, melyek izgalmas harmóniában egyesülnek.

Az építész a lakást egyébként nem otthonként használja, hanem az Architecture In Residence nevű kulturális szervezet bázisa és vacsorákat, műhelymunkákat, kiállításokat, művészeti megmozdulásokat tartanak benne építészeti- és dizájntémában.

A 120 négyzetméteres lakásban három hálót találunk, valamint egy tengerre néző nappalit és két teraszt, melyek közül az egyik a tengerre, a másik az utcára tekint.

Giannikis az átalakítás során megtartotta és renoválta az eredeti, gyönyörű art-deco részleteket, például a padlót, a tömörfa ajtókat, ablakkereteket és a plafon gazdag ornamentikáit.

Az építész célja egy olyan lakás kialakítása volt, ami abszolút otthonos és nem emlékeztet otthoni irodára.

A lakásban használt három merész szín sem a véletlen műve: a flamingórózsaszín a tengerrel harmonizál, a Földközi-tenger azúrkékje az utcafronthoz illeszkedik, a pasztelles sápadtzöld pedig a vizesblokkok színe és a funkcionális terekhez illő nyugalom miatt választotta a tervező.

Gyönyörű lakás, szívesen lennénk itt pár workshoppon!

(Fotók: Kim Powell)

építészet | ház | görögország | nagy sztori | lakás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom