Négyszeres Grammy-díjas zenekar épít hidat Budapest és Amszterdam között

A hollandok kedvenc nagyzenekara és állandó vendégkarmesterük, a zseniális Miho Hazama érkezik a Müpába, hogy a műfaji határokat elmosva az öröm és a remény zenéjét hozzák el a budapesti közönségnek.

Ősbemutatók érkeznek Budapestre

Van egy közel száz fős nagyzenekar, amelyik a műfajok között bátran lépegetve hódítja meg a világot. Legyen szó jazzről, popról, elektronikáról vagy filmzenéről, az idén hetvenhét éves, ám folyamatosan megújuló Metropole Orkest előtt nincs lehetetlen. Ráadásul időről időre olyan világsztárok szegődnek melléjük, mint Robbie Williams vagy Bono, hogy

a zenerajongókat elvarázsolják és egy teljesen más univerzumba katapultálják.

Most ez a fantasztikus, négy Grammy-díjjal büszkélkedő zenekar Magyarországra érkezik, az Európai Hidak fesztivál keretében lépnek fel a Müpában. Olyan, főként nagyzenekari jazzdarabok darabok ősbemutatójának lehetünk szem és fültanúi, amelyeket Vince Mendoza, Donny McCaslin, Cory Wong, Mark Guiliana és Morris Kliphuis írtak. A zenekart most is állandó vendégkarmestere, Miho Hazama fogja vezetni, akit korszakos zseniként tartanak számon.

Elmosódó határok és örömzene

A Metropole Orkest alapítása óta egyetlen célból zenél: örömöt hozni és a felszabadultság érzését átadni mindazok számára, akik hallgatják őket. Ehhez pedig minden szabályt átírnak,

elmossák a határokat a műfajok között, játékosságot visznek a muzsikába és közben felejthetetlen pillanatokat hoznak létre.

Nélkülözhetetlenné vált társuk Miho Hazama zeneszerző és karmester, aki maga is színes zenei környezetben nőtt fel. Egyaránt inspirálóan hatott rá Beethoven és a Beatles, merített ihletett a rockból és a diszkóból, hogy aztán igazi helyét a jazz és a big bandek világában találja meg.

Tokiói és New York-i tanulmányai során született meg egyedi stílusa, amely a jazzt és a szimfonikus hangzást egyfajta hídként köti össze.

Saját kamarazenekarával Grammy-díjra jelölték, majd a Danish Radio Big Bandnek lett a karmestere, hogy aztán állandó vendégkarmesterévé válhasson a nagy múltú Metropole Orkestnek.

Színes és inspiráló pillérekre épül az Európai Hidak fesztiválja

De nem csak a nagyzenekar egyedülálló, hanem a rendezvénysorozat is, amelynek keretében Budapestre érkeznek - a Müpa és a Budapesti Fesztiválzenekar közös eseményét nyitják meg. Az Európai Hidak fesztivál 2013 óta örvendezteti meg a zenerajongókat, kezdetben minden évben egy-egy ország köré szerveződött,

a tavalyi év óta a tematikát egy-egy jelentős európai kulturális központtal való együttműködés alakítja.

Idén Budapest-Amsterdam híd épül, amelynek pilléreit a Metrople Orkest mellett többek között Amszterdami Concertgebouw Zenekarának hangversenye, mellett Fassang László Orgonapárbaja mellett holland és magyar zenészek produkciói alkotják majd.

További információk: www.mupa.hu

koncert | metropole orkest | müpa | miho hazama

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom