Igazi mézeskalács-mentő receptet hoztunk az ünnepekre. Ha túlsütöttük, vagy rossz receptet választottunk a süteményeknek, ezért betonkemények lettek, nincs minden veszve! Pillanatok alatt készíthetünk belőlük ízig-vérig karácsonyi tiramisut, amiért garantáltan rajongani fognak a vendégek.
Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone sajt
- 1/3 csésze kristálycukor
- 3/4 csésze tejszín
- rumaroma
- kb. 200 gramm kész mézeskalács
- 1,5 deciliter kávé szobahőmérsékletűre hűtve
- 2 evőkanál kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Első lépés: Egy tálba tesszük a mascarponét, a cukrot és egy evőkanálnyi rumaromát. Addig keverjük kézi mixerrel, amíg az állaga krémes nem lesz.
Második lépés: A tejszínt egy tálban kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukros mascarponéhoz.
Harmadik lépés: A mézeskalácsokat belemártjuk a kávéba, majd egy üvegtálba vagy magasabb falú tepsibe sorakoztatjuk. Ráteszünk egy rétegnyi krémet, majd ismét jöhet a mézeskalács. A folyamatot addig ismételjük, amíg a mézeskalács el nem fogy. Fontos, hogy a rétegezést mascarponéval fejezzük be.
Negyedik lépés: Megszórjuk a tetejét kakaóporral, lefedjük folpackkal, majd legalább hat órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
(Fotók: Getty Images)
egyszerű recept | tiramisu | gyors recept | ünnep | karácsony | recept
Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója
A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!