Igazi mézeskalács-mentő receptet hoztunk az ünnepekre. Ha túlsütöttük, vagy rossz receptet választottunk a süteményeknek, ezért betonkemények lettek, nincs minden veszve! Pillanatok alatt készíthetünk belőlük ízig-vérig karácsonyi tiramisut, amiért garantáltan rajongani fognak a vendégek.
Hozzávalók:
- 250 gramm mascarpone sajt
- 1/3 csésze kristálycukor
- 3/4 csésze tejszín
- rumaroma
- kb. 200 gramm kész mézeskalács
- 1,5 deciliter kávé szobahőmérsékletűre hűtve
- 2 evőkanál kakaópor a díszítéshez
Elkészítése:
Első lépés: Egy tálba tesszük a mascarponét, a cukrot és egy evőkanálnyi rumaromát. Addig keverjük kézi mixerrel, amíg az állaga krémes nem lesz.
Második lépés: A tejszínt egy tálban kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a cukros mascarponéhoz.
Harmadik lépés: A mézeskalácsokat belemártjuk a kávéba, majd egy üvegtálba vagy magasabb falú tepsibe sorakoztatjuk. Ráteszünk egy rétegnyi krémet, majd ismét jöhet a mézeskalács. A folyamatot addig ismételjük, amíg a mézeskalács el nem fogy. Fontos, hogy a rétegezést mascarponéval fejezzük be.
Negyedik lépés: Megszórjuk a tetejét kakaóporral, lefedjük folpackkal, majd legalább hat órára, de inkább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Hidegen tálaljuk.
(Fotók: Getty Images)
recept | édesség | mézeskalács | desszert | tiramisu
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!