Mi a legjobb védelem autónk fényezése számára?

Azoknak az autótulajdonosoknak, akik ismerik járművük fényezésénének védelméhez szükséges eszközöket, nem okoz gondot megtalálni a számukra legideálisabb megoldást. A laikusok számára azonban már korántsem ennyire egyszerű a helyzet – cikkünk elsősorban nekik igyekszik segítséget nyújtani: lássuk, melyek a legnépszerűbb fényezésvédelmi lehetőségek!

Wax

A wax segít megvédeni az autófestéket a különféle szennyeződésektől, és hozzávetőleg 4-5 hónapig biztosít védelmet. A hatás attól függően változik, hogy az autó milyen mértékben van kitéve az időjárási viszonyoknak, milyen gyakran mossuk a járművet, és hogy milyen típusú waxot használunk. Sajnos a wax nem kínál fényezésvédő bevonatot vegyszerek, karcolások és kopásnyomok ellen.

Tömítőanyag

A tömítőanyag egy szintetikus termék, amely egyszerre védi az autófestéket és javítja annak fényezését. A felülethez tapad, és általában háromtól hat hónapig tartó védelmet garantál. A tömítőanyag hatékonysága szintén függ az autómosás gyakoriságától, a termékben használt adalékanyagoktól és más egyéb tényezőtől. Ezen megoldás ideális lehet azon autótulajdonosoknak, akik hatékony védelmet szeretnének járművük fényezése számára a vegyszerektől, a nedvességtől és a nap UV sugaraitól.

Kerámia bevonat

A kerámia bevonat egy folyékony polimerből áll, amelyet a karosszériára visznek fel – általában 2-4 év közötti védelemmel ruházza fel autónkat. A bevonat megóvja a gépjármű fényezését a nedvességtől, a sótól, a vegyszerektől és az UV sugárzástól is – ezenkívül a kerámia bevonatot nem lehet olyan könnyedén eltávolítani mosószerrel, mint a waxot vagy a tömítőanyagot. Tipp: a Gtechniq innovatív kerámia bevonatok egész sorával rendelkezik, amelyekkel a fényezés újra csillogóvá varázsolható és sokáig megőrizhető.

Karosszériavédő fólia

Kétségtelenül a karosszériavédő fólia jelenti az egyik leghatásosabb védelmet autónk fényezése számára – amennyiben az megfelelő állapotban van. Az autófóliának az előző megoldásokkal ellentétben nem abban van az ereje, hogy kijavítja, hanem megőrzi a fényezést. Akár egy évtizednél is tovább óvja a gépkocsit a karcolások és kisebb kopások ellen, nem beszélve a káros UV sugaraktól, vegyszerektől, nedvtől és egyéb külső behatásoktól. Az autófóliázás azonban nem egyszerű folyamat, és előzetes szaktudást igényel a kivitelezése – ezért azt a műveletet bízzuk inkább szakemberekre.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom