Mi bizonyítja, hogy tényleg hatásos egy ezüstionos plazmasterilizáló?

Az emberek manapság hajlamosak kétségbe vonni bizonyos kijelentéseket, nem véletlenül. Rengeteg információ kering az interneten, amelynek labilis a valóságalapja. Elsőre sokszor nehéz eldönteni, hogy egy hír vajon igaz, részigazságokat tartalmaz, esetleg teljesen hamis.

 

A gyártók azt állítják, hogy az olyan légszűrők, mint amilyen az ezüstionos plazmasterilizáló is, rendkívül hatékonyan képesek kiszűrni a levegőből a vírusokat, baktériumokat, gombákat és további más káros anyagokat is. Persze okkal merülhetnek fel kétségek az emberekben, hogy ez csupán olcsó marketingfogás, vagy valós tényekkel igazolhatók ezek az állítások.

 

Bár egy ilyen készülék nem megfizethetetlenül drága, kétségkívül nem is két fillérbe kerül. Hogy érdemes-e megvásárolni, azt a rendelkezésre álló tanúsítványok és teszteredmények segítségével könnyen el lehet dönteni.

 

Erre jutott egy magasan akkreditált amerikai laboratórium

 

Az Egyesült Államok területén található MRI Global alapos elemzéseknek vetette alá az AG+ technológiával felvértezett vírusfilter fertőtlenítő légtisztítót. Ez egy világszínvonalú létesítmény, ahol független vizsgálatokat hajtott végre élő, aeroszolizált, súlyos, akut légzőszervi szindróma koronavírus felhasználásával.

 

A teszt eredménye meglehetősen meggyőzőre sikerült. A szóban forgó készülék mindössze negyed óra alatt elpusztította a COVID-19 vírus több, mint 99,9 százalékát.

 

Milyen svájci kutatások igazolják az ezüstionos plazmasterilizáló hatékonyságát?

 

A genfi székhelyű SGS olyan svájci multinacionális vállalat, amely tevékenységi körébe beletartoznak az ellenőrzési, igazolási, tesztelési és tanúsítási szolgáltatások. Ennek keretein belül tesztelték a TisztaLevegőt webáruházban is megvásárolható Ag+50 ezüstionos plazmasterilizáló légtisztító berendezést.

 

A cég levegőben terjedő víruseliminációs hatástesztet végzett ezen a gépen. Kimutatták, hogy egy óra leforgása alatt a H1N1 influenza, továbbá a H3N2 influenza vírus 99,99 százalékát eltávolította a készülék.

 

Az NNK is meggyőző eredményekre jutott

 

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakvéleményt küldött az említett légtisztító berendezés hatékonysága kapcsán. Állásfoglalásukban kifejtették, hogy a tesztlaboratóriumban a SARS-CoV-2 vírus egyik törzsével végeztek vizsgálatokat, hogy megállapítsák, mennyire effektív a készülék.

 

A teszteket követően megállapítást nyert, hogy a tesztkamrában lévő aeroszol részecskék teljes mennyiségét eltávolította az ezüstionos plazmasterilizáló már a működés első tizenöt percében. A későbbi vizsgálati mintákban sem volt kimutatható aeroszol részecske. Mindezen felül kiderült az is, hogy a fertőzőképes vírusok koncentrációja jelentős mértékben csökkent a gép bekapcsolásától számítva negyed órán belül.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom