Close
Jövő hónapban lecsaphatsz minden idők legikonikusabb kosarascipőjére

Jövő hónapban lecsaphatsz minden idők legikonikusabb kosarascipőjére

A valaha volt legnagyobb kosárlabdázó kultikus cipőjét hirdeti a Sotheby’s.

Michael Jordan az 1984–85-ös újoncidényében hordta a Nike kreatívigazgatója, Peter Moore által tervezett piros-fehér sneakert, amely várhatóan több mint százezer dollárért (harmincmillió forintért), de az is lehet, hogy jóval többért kel el egy májusi online aukción.

A Sotheby’s 110 ezer és 164 ezer dollár (33 millió és 49 millió forint) közötti összeget vár az Air Jordan 1-ért – összehasonlításképp tavaly 560 ezer dollárt (közel 1,7 milliárd forintot) csengettek ki a szupersztár aláírásával ellátott hasonló darabért.  

“Nyilvánvalóan egy ikonikus dizájnnal bíró cipőről van szó, amelyre a gyűjtők valóban úgy tekinthetnek, mint a Szent Grálra. Reméljük, látjuk majd »repülni«” – mondta Josh Pullan, a Sotheby’s globális luxusrészlegének ügyvezető igazgatója.

“Van egy új generációja a gyűjtőknek, akik a huszas, harmincas korosztályból érkezve ráfüggtek a sneakerekre, de az aukciókon gyakran felbukkannak  a kortárs gyűjtők és a régi nagy öregek is” – tette hozzá Pullan.

A Gamers Only elnevezésű, május 12-i aukció lesz az első svájci árverés, amelyet a sneakereknek szentelnek. Természetesen Jordan lépője kiemelkedik a tizenhárom pár cipőt tartalmazó kínálatból, bár az övén kívül még olyan kosaraslegendák cipőit lehet megszerezni, mint Kareem Abdul-Jabbar, Patrick Ewing, Stephen Curry és Scottie Pippen.

Minden idők legnagyobb játékosa tizenhárom idényt húzott le a Chicago Bullsban, hat bajnoki címet (aranygyűrűt) szerzett, jelenleg szintén az NBA-ben  szereplő Charlotte Hornets csapatának tulajdonosa.

Nemrég megírtuk, hogy hatalmasat mennek különböző internetes árveréseken minden idők legjobb kosárlabdázójának emléktárgyai. Előbb a  Levegő Urának fekete Mercedesére lehetett licitálni, aztán a maga nemében rekordot jelentő áron, 1,44 millió dollárért (428,5 millió forintért) kelt el egy aukción  Michael Jordan egyik játékoskártyája.

(Forrás: Reuters, fotók: Getty Images)

árverés | cipő | michael | kultikus | ikonikus

FOLYTASD EZZEL

Letisztultság, kifinomultság, elegancia és időtlenség jelenik meg a Jean Paul Gaultier új kollekciójában

Februárban új koncepcióval érkezik a Budapest Central European Fashion Week

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram