Close
Tizenegy étteremmel került fel Dubaj a Michelin-térképre

Tizenegy étteremmel került fel Dubaj a Michelin-térképre

Kilenc egycsillagos elismerés mellett a Dubaj két kétcsillagos étteremmel is büszkélkedhet.

Múlt héten mutatták be az első Michelin Guide Dubai-t, ami egyben a gasztronómiai kalauz közel-keleti debütálása is volt. A Michelin ellenőrei összesen hatvankilenc éttermet választottak ki és ajánlottak.

Az első Michelin Guide Dubaiban negyvennégy étterem kapott ajánlást és tizennégy Bib Gourmand étterem szerepel, emellett kilenc helyet jutalmaztak egy Michelin-csillaggal, kettő pedig két Michelin-csillagos elismerésben részesült.

Gwendal Poullennec, a Michelin Guides nemzetközi igazgatója úgy fogalmazott, ellenőreik elmélyültek Dubaj gasztronómiájában, hogy felfedezzék annak minden dimenzióját, legyen szó

a világhírű szakácsok által vezetett legelegánsabb éttermekről vagy a helyiek által üzemeltetett egyszerű bisztróról.

Issam Kazim turisztikai vezető szerint a város kulináris változatossága jól visszaköszön a Michelin Guide által ajánlott éttermek listáján. Úgy véli, a Dubajban élő nemzetiségek sokszínűsége autentikus élményeket kínál, emellett egy olyan fúziót hoz létre, amely a város közösségét is megjeleníti.

Ezek az éttermek kaptak egy Michelin-csillagot:

  • 11 Woodfire
  • Al Muntaha
  • Armani Ristorante
  • Hakkasan
  • Hōseki
  • Ossiano
  • José Avillez Tasca
  • Torno Subito
  • Tresind Studio

A két Michelin-csillaggal kitüntetett két étterem pedig a STAY by Yannick Alléno és az Il Ristorante Niko Romito volt. A Lowe lett az első és egyetlen étterem Dubajban, amely Michelin Zöld Csillagot kapott a nulla élelmiszer-pazarlás elérése iránti elkötelezettségéért és a fenntartható gasztronómia terén tett erőfeszítéseiért.

(Forrás: Food&Wine, fotók: Michelin)

Michelin Guide | michelin-csillagos étterem | dubaj

FOLYTASD EZZEL

Ez a három ital segít elaludni és sokat javíthat az alvásod minőségén is

Lesújtó képet festenek Magyarországról ezek az adatok

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram