Miért jó, ha elektromos autónk töltőjét távolról is irányíthatjuk?

Ahogy az elektromos járművek egyre népszerűbbé válnak, kezdenek elterjedni a használatukat kényelmesebbé és hatékonyabbá tevő innovációk is. Ilyennek tekinthetők azok az applikációk is, melyeken keresztül távolról is vezérelhetjük a töltés folyamatát.

De miért érdemes kihasználni ezt a lehetőséget? Kinek és milyen szituációban lehet igazán hasznos az elektromos autó töltésének távoli irányítása, és milyen egyéb lehetőségeket rejt egy jó applikáció? Ebben a bejegyzésben megmutatjuk a legfontosabb és legérdekesebb tudnivalókat.

Komfort és praktikum: az applikációk használatának két legfőbb előnye

Elektromos autónk töltése ma már távolról is hatékonyan kezelhető és optimalizálható. A Voltie töltők saját applikáció segítségével teszik lehetővé mindezt, melyben egyszerűen és gyorsan, felhasználóbarát felületen vezérelhetjük a jármű töltését.

Az alkalmazás használata egyrészt nagyobb kényelmet biztosít az elektromos autók tulajdonosainak, hiszen segítségükkel távolról is szemmel tarthatjuk autónk töltöttségi szintjét. Bármikor elindíthatjuk vagy leállíthatjuk a töltést, valamint módosíthatjuk a maximális áramerősséget. Ennek köszönhetően pedig időt és energiát is spórolhatunk.

Nagyobb biztonságérzet

A töltő távoli kezelhetősége garantálja azt, hogy a folyamat mindig a lehető leghatékonyabb és legbiztonságosabb is legyen. Ha telefonunkon szemmel tarthatjuk a töltés menetét és szükség esetén azonnal leállíthatjuk (vagy épp újraindíthatjuk) azt, nem kell aggódnunk sem a felesleges áramfelhasználás miatt, sem pedig a rendszer esetleges meghibásodása miatt.

Az igazán jó töltőrendszerek a maximális védelem érdekében olyan védelmi funkciókkal rendelkeznek, amelyek segítenek meg lehet akadályozni az illetéktelen hozzáférést és manipulációt. Így okostelefonunkról vagy tabletünkről is kényelmesen használhatjuk őket, ha rendelkezésünkre áll Wi-Fi kapcsolat vagy mobilinternet.

Töltési adatok, melyek sok mindenről árulkodnak

Az applikációval vezérelhető töltők esetében általában olyan töltési adatokat és statisztikákat is elérünk, amelyek szintén fontosak lehetnek a töltési folyamat optimalizálása során. A Voltie alkalmazása például a betöltött energia mennyisége és a teljes töltés ideje mellett a töltéssel járó költségekkel kapcsolatban is hasznos információkat nyújt.

De többek között az átlagos töltési időről, a töltés módjáról és még a CO2 megtakarításunkról is rengeteg adat áll rendelkezésre. Ezek ismerete pedig hatékonyabbá és gazdaságosabbá teheti a jármű energiaellátását.

 

A főbb statisztikai adatok applikáción belül is szabadon böngészhetőek és összehasonlíthatóak különböző időszakokra, ilyen módon egyszerűen átláthatók. Sőt, Excel formátumban exportálhatóak is, melynek köszönhetően egyszerűbben végezhetünk akár egyedi elemzéseket is.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

A kertem, a házam, az otthonom – érezd benne jól magad

A magyar ital, amivel kompromisszumok nélkül tehetsz sokat az egészségedért

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom