Close
Míkonosz legkülönlegesebb ékszerüzlete egy medencében nyílt meg

Míkonosz legkülönlegesebb ékszerüzlete egy medencében nyílt meg

Az athéni székhelyű Saint of Athens stúdió nem mindennapi módon közelítette meg a projekt megvalósítását akkor, amikor az olasz Gavello márka görögországi üzletét tervezte. A turisták millióit fogadó Míkonoszon az építészek és a márka dizájnerei olyan megoldással álltak elő, amely kreatívságával megtöri a sziget mereven egységes arculatát.

Az ékszerüzlet belső tere egy valódi medencéhez hasonlít.

Világoskék csempék, strandlabdák, csíkos kiegészítők, szekrények és a falon elhelyezett medencelétra egyszerre teremt családias, sportos és hihetetlenül nyárias hangulatot. A medence-koncepciót még tovább emelik a törülköző-akasztók, a párnák és a vitrinek is.

Az ékszerek bemutatására falba süllyesztett fülkéket hoztak létre, amelyek ledes világítást kaptak.

Az üzlet enteriőrjét egy négyszögletű asztal uralja, amely szintén funkcionális kialakításának köszönhetően alkalmas az egyedülálló fülbevalók, gyűrűk, karkötők felvonultatására.

Az építészek szerint az olyan kozmopolita és festői helyek, mint amilyen Míkonosz is, hajlamosak arra, hogy csapdába ejtsék magukat a hagyományokhoz való merev ragaszkodásukkal.

A Gavello üzletének kialakításakor pedig éppen az volt a cél, hogy bebizonyítsák: már néhány négyzetméter elegendő ahhoz, hogy a belsőépítészek megmutathassák szürreálisan zseniális oldalukat, hogy a termékek új kontextusba kerülve varázsolják el a vásárlókat.

A brooklyni székhelyű Home Studios pedig újra életet lehelt a madisoni vasútállomás poggyászkezelőjébe. A wisconsini főváros régi vonatraktára mögött található épületet egy olyan étteremmé alakították, amely a vonatozás aranykorát idézi. A The Harvey House egy 460 négyzetméteres beltérű időkapszula lett, amely az 1930–40-es évek wisconsini vacsoraklub-kultúráját eleveníti fel az információs forradalom korában.

(Fotók: Gavriil Papadiotisz, forrás: Designboom)

kortárs | medence | butik | üzlet | ékszerbolt

FOLYTASD EZZEL

Úszó „szigetvárost” épít az óceánszint emelkedése miatt a kedvelt luxusnyaralóhely

Van egy tuti ingatlan-ötleted? Az Airbnb most 38 millió forinttal megtámogatja

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom