Close
Míkonosz legkülönlegesebb ékszerüzlete egy medencében nyílt meg

Míkonosz legkülönlegesebb ékszerüzlete egy medencében nyílt meg

Az athéni székhelyű Saint of Athens stúdió nem mindennapi módon közelítette meg a projekt megvalósítását akkor, amikor az olasz Gavello márka görögországi üzletét tervezte. A turisták millióit fogadó Míkonoszon az építészek és a márka dizájnerei olyan megoldással álltak elő, amely kreatívságával megtöri a sziget mereven egységes arculatát.

Az ékszerüzlet belső tere egy valódi medencéhez hasonlít.

Világoskék csempék, strandlabdák, csíkos kiegészítők, szekrények és a falon elhelyezett medencelétra egyszerre teremt családias, sportos és hihetetlenül nyárias hangulatot. A medence-koncepciót még tovább emelik a törülköző-akasztók, a párnák és a vitrinek is.

Az ékszerek bemutatására falba süllyesztett fülkéket hoztak létre, amelyek ledes világítást kaptak.

Az üzlet enteriőrjét egy négyszögletű asztal uralja, amely szintén funkcionális kialakításának köszönhetően alkalmas az egyedülálló fülbevalók, gyűrűk, karkötők felvonultatására.

Az építészek szerint az olyan kozmopolita és festői helyek, mint amilyen Míkonosz is, hajlamosak arra, hogy csapdába ejtsék magukat a hagyományokhoz való merev ragaszkodásukkal.

A Gavello üzletének kialakításakor pedig éppen az volt a cél, hogy bebizonyítsák: már néhány négyzetméter elegendő ahhoz, hogy a belsőépítészek megmutathassák szürreálisan zseniális oldalukat, hogy a termékek új kontextusba kerülve varázsolják el a vásárlókat.

A brooklyni székhelyű Home Studios pedig újra életet lehelt a madisoni vasútállomás poggyászkezelőjébe. A wisconsini főváros régi vonatraktára mögött található épületet egy olyan étteremmé alakították, amely a vonatozás aranykorát idézi. A The Harvey House egy 460 négyzetméteres beltérű időkapszula lett, amely az 1930–40-es évek wisconsini vacsoraklub-kultúráját eleveníti fel az információs forradalom korában.

(Fotók: Gavriil Papadiotisz, forrás: Designboom)

üzlet | kortárs | dizájn | görögország | butik

FOLYTASD EZZEL

Turisztikai dizájnversenyeken tarolt az ország két varázslatos szállodája

Így csaphatsz le a Budapest születésnapjára készült egyedi plakátra!

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram