Ez a wisconsini poggyászkezelő megeleveníti előttünk a harmincas évek vacsoraklub-kultúráját

A brooklyni székhelyű Home Studios újra életet lehelt a madisoni vasútállomás poggyászkezelőjébe.

A wisconsini főváros régi vonatraktára mögött található épületet egy olyan étteremmé alakították, amely a vonatozás aranykorát idézi. A The Harvey House egy 460 négyzetméteres beltérű időkapszula lett, amely az 1930–40-es évek wisconsini vacsoraklub-kultúráját eleveníti fel az információs forradalom korában.

A kétszintes poggyászkezelőnek mindkét emeletén egy-egy felújított bár található, amelyet a Home Studios az épületrész történelmi sajátosságait figyelembe véve újíttatott fel.

Az épület fő jellegzetességeit a revonálás során megőrizték, beleértve a mennyezeti gerendákat, az ablakokat és az állomás tolóajtóit. A projekt szín- és anyagpalettáját főként a téglafal, a mindent beborító fa és a sötétzöld ablakok határozzák meg. A fából készült bankett párnázott, kárpitozott háttámlával és zöld tónusú ülésekkel fogad minket.

Az éttermet olyan lámpatestek világítják be, amelyekhez hasonlókat a párizsi metróállomásokon találunk.

A falon csüngő Jessica Niello-White-műalkotások, a vintázs szőnyegek, a világosbarna bőrülések és kékeszöld bárszékek pedig csak még inkább megidézik előttünk a harmincas–negyvenes évek közösségi élettereinek miliőjét.

„A Home Studio elsődleges célja a Harvey House esetében az volt, hogy egy olyan éttermet hozzon létre, amely megidézi a wisconsini vacsoraklubok megszokott kényelmét és hangulatvilágát, és olyan egyedülálló élményt nyújt, amely az utazás aranykorába röpít minket vissza” – magyarázták a stúdió képviselői.

A szinte szimmetrikusan kialakított étkezőrészeket fa és üveg válaszfalak határolják el egymástól, a földszinti étkezdőben pedig a vendégek a konyhán található nagy nyíláson keresztül figyelhetik a szakácsok munkáját. További étkezőhelyiségek találhatók egyébként az egyik zárt állomás peronján, és egy 1960-as évekbeli vonatkocsiban, amely a vágányokon pihen.

Ez is érdekelhet:

Művészi és intellektuális energiák járják át ennek a cambridge-i luxushotelnek a tereit

A University Arms Hotel egy kihagyhatatlan hely a Condé Nast Traveler szerint is.

(Forrás: Dezeen)

étterem | madison | Jessica Niello-White | The Harvey House | Wisconsin

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom