Close
Ez a wisconsini poggyászkezelő megeleveníti előttünk a harmincas évek vacsoraklub-kultúráját

Ez a wisconsini poggyászkezelő megeleveníti előttünk a harmincas évek vacsoraklub-kultúráját

A brooklyni székhelyű Home Studios újra életet lehelt a madisoni vasútállomás poggyászkezelőjébe.

A wisconsini főváros régi vonatraktára mögött található épületet egy olyan étteremmé alakították, amely a vonatozás aranykorát idézi. A The Harvey House egy 460 négyzetméteres beltérű időkapszula lett, amely az 1930–40-es évek wisconsini vacsoraklub-kultúráját eleveníti fel az információs forradalom korában.

A kétszintes poggyászkezelőnek mindkét emeletén egy-egy felújított bár található, amelyet a Home Studios az épületrész történelmi sajátosságait figyelembe véve újíttatott fel.

Az épület fő jellegzetességeit a revonálás során megőrizték, beleértve a mennyezeti gerendákat, az ablakokat és az állomás tolóajtóit. A projekt szín- és anyagpalettáját főként a téglafal, a mindent beborító fa és a sötétzöld ablakok határozzák meg. A fából készült bankett párnázott, kárpitozott háttámlával és zöld tónusú ülésekkel fogad minket.

Az éttermet olyan lámpatestek világítják be, amelyekhez hasonlókat a párizsi metróállomásokon találunk.

A falon csüngő Jessica Niello-White-műalkotások, a vintázs szőnyegek, a világosbarna bőrülések és kékeszöld bárszékek pedig csak még inkább megidézik előttünk a harmincas–negyvenes évek közösségi élettereinek miliőjét.

„A Home Studio elsődleges célja a Harvey House esetében az volt, hogy egy olyan éttermet hozzon létre, amely megidézi a wisconsini vacsoraklubok megszokott kényelmét és hangulatvilágát, és olyan egyedülálló élményt nyújt, amely az utazás aranykorába röpít minket vissza” – magyarázták a stúdió képviselői.

A szinte szimmetrikusan kialakított étkezőrészeket fa és üveg válaszfalak határolják el egymástól, a földszinti étkezdőben pedig a vendégek a konyhán található nagy nyíláson keresztül figyelhetik a szakácsok munkáját. További étkezőhelyiségek találhatók egyébként az egyik zárt állomás peronján, és egy 1960-as évekbeli vonatkocsiban, amely a vágányokon pihen.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Dezeen)

Jessica Niello-White | madison | vonat | étterem | Home Studios

FOLYTASD EZZEL

Így néz ki Jennifer Lopez 15 milliárd forintos villája

Elképesztő környezetben fekszik Kevin Costner pazar és egyébként kiadó birtoka

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram