Mostantól bajban lesz, aki éjszaka venne elvitelre ételt és italt ebben az olasz városban

A tilalom hétköznapokon éjféltől reggel hat óráig, péntek és szombat éjjel fél kettőtől reggel hat óráig tart, legalább november 19-ig.

A milánói Porta Venezia negyed lakosai még az év elején indítottak pert a városháza ellen arra panaszkodva, hogy a környék éjszakai szórakozóhelyei miatt túl nagy a zaj a környéken.

Milánó - illusztráció

A városvezetés válaszul tilalmat vezetett be a boltokra, bódékra, bárokra, sőt, még az automatákra is. Késő éjszaka ezekről a helyekről nem lehet elvitelre vásárolni ételeket és italokat.

Az utcai árusokra még szigorúbb intézkedések vonatkoznak, mivel ők este hat és reggel hat óra között nem működhetnek a területen.

Mint Giuseppe Sala polgármester elmondta, a „24 órás város elképzelése“, amelyben nincsenek nyitvatartási idők, mert mindig minden nyitva van, már nem győzi meg annyira. Úgy gondolja, a városoknak is kell pihenniük, és olyan időbeosztással kellene rendelkezniük, ami jobban megfelel mindenkinek.

Nem ez az első alkalom, hogy hasonló intézkedésekkel próbálják elejét venni a tömegjeleneteknek Milánóban. 2020 májusában este héttől reggel hétig tilos volt elvitelre alkoholt árulni. A szabályozást azután hozták, hogy a lakosok megszegték a járvány miatti biztonsági előírásokat.

Azután 2022 júliusában és idén júniusban ismét betiltották a városközpontban az elviteles italárusítást, ezúttal a zaj és az utcai bűnözés csökkentése érdekében.

Nemrég Milánó egy másik tilalom miatt került be a hírekbe.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images)

elvitel | milánó | olaszország | ital | tilalom

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom