Könnyen lehet, hogy ebben az európai városban többé nem pizzázhatunk és fagyizhatunk este

Milánó megpróbálja betiltani a késő esti pizza- és fagylaltárusítást azért, mert egy kis nyugalmat és csendet szeretnének az ott élők.

Az EuroNews beszámolója szerint Milánó városvezetése egy jogszabály-tervezetet nyújtott be, amelynek értelmében betiltanák az take away-ételek árusítását hétköznapokon éjjel fél egytől, hétvégén és ünnepnapokon pedig 1:30-tól. A tilalom kiterjedne a pizzára, a fagylaltra és az italokra is.

Ezzel egyidőben a bároknak és az éttermeknek be kellene zárniuk a teraszaikat.

A tilalom Milánó tizenkét körzetére vonatkozna, így Nolo, Lazzaretto, Melzo, Isola, Sarpi, Via Cesariano, Arco della Pace, Como-GaeAulenti, Porta Garibaldi, Brera, Ticinese és Darsena-Navigli negyedekre. Az intézkedés a következő hónapban hatályba is léphet és egészen novemberig, vagyis a teljes nyári turisztikai szezonban életben marad.

Az EuroNews információi szerint Giuseppe Sala polgármester támogatja a jogszabályt, mivel úgy látja,

„a lakosság egy jelentős része szenved a túlzott zajtól”.

2013-ban Milánó városi tanácsa már megpróbált egy hasonló javaslatot elfogadni, akkor hatalmas felháborodást váltott ki a terv. Giuliano Pisapia akkori polgármester pedig nem győzött magyarázkodni és lépten-nyomon hangsúlyoznia kellett, hogy

"a milánóiak és a nem milánóiak éjjel-nappal ehetnek fagylaltot bárhol, ahol csak akarnak."

(Forrás: Food&Wine, fotók: Getty)

tilalom | milánó | jogszabály | olaszország

FOLYTASD EZZEL

Magyarország ásványvíz-forrásai túracélpontnak is tökéletesek

Megfogni a jövő építőit – Bálint Attila-interjú

Rendeld meg a Roadster magazin 17. számát!

Az ősz önmagában is tud szép lenni, de a Roadster aktuális számával még szebbé és izgalmasabbá tehetjük. Mit találunk benne? Ellátogatunk Jerevánba, és megmutatjuk, mit érdemes csinálni Örményország fővárosában, és megnézzük közelről Athén jelenleg legizgalmasabb kerületét, Keramiekoszt. Találkozunk a világhírű képzőművésszel, Julie Mehretuval, kifaggatjuk, mit csinál Szabados Ági Debrecenben, megkóstoljuk, mit főzött ki az Arany Kaviár új séfje, motorozunk Erdélyben, jachtozunk az Adrián és egyéb hedonista kalandokban is részt veszünk, de nem soroljuk fel mindet. Ezen kívül elbeszélgetünk a bájos izraeli ékszertervezővel, Tal Adarral, találkozunk Zwack Sándorral, bejárjuk a Sauska tokaji főhadiszállását, és elbeszélgetünk napjaink egyik legnevesebb európai portréfotósával, Rob Hornstrával. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
A csendes luxus titka: ismerd meg a Falconerit!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom