Close
Több mint három milliárd forintot érő aranykockát tett ki a Central Parkba egy művész

Több mint három milliárd forintot érő aranykockát tett ki a Central Parkba egy művész

Viszont elfutni nem nagyon lehet vele, mert száznyolcvanöt kiló.

Szerdán elég egyedi kiállítást láthattak a New York-i Central Parkba látogatók, ugyanis Niclas Castello, NDK-ban született művész egy valódi aranykockát állított ki a park sarában.

A pop-art művész a performansszal az új kriptovalutájára akarta felhívni a figyelmet, amit Castello Coinnak hívnak. A The Castello CUBE nevű kocka amúgy nem egészen tömör arany, a nagyjából negyvenöt centiméteres oldallapjai huszonnégy karátos aranyból készültek egy svájci öntödében.

Az alkotás súlya közel száznyolcvanöt kiló, az értékét tíz-tizenegy millió dollárra, azaz több, mint 3,1 milliárd forintra becsülik.

A művész úgy nyilatkozott, hogy

valami nem evilágit, valami megfoghatatlant akart létrehozni.

A negyvenhárom éves művész azzal hangsúlyozza az aranykocka, mint műtárgy ritkaságát, hogy csak egyetlen napig állította ki, és megígérte, hogy senkinek sem fogja eladni. A kockára biztonsági őrök vigyáztak a kiállítás ideje alatt, de egész nap bárki szabadon fotózkodhatott a többmilliárdos aranykockával.

(Fotók: Getty)

Central Park | new york | castello | arany | aranykocka

FOLYTASD EZZEL

Bepillanthatsz Budapest lelkébe a város egyik legismertebb szállodájában

Így fognak össze a túlélésért a hazai fitnesz- és edzőtermek

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram