Close
Már nem New Yorkban találjuk a legtöbb dollármilliárdost

Már nem New Yorkban találjuk a legtöbb dollármilliárdost

Hivatalosan is új milliárdos fővárosa van a világnak. 

Az amerikai gigapoliszt maga mögé utasítva immáron Pekingben van a legtöbb szupergazdag – derül ki a Forbes szokásos éves listájából.

A kínai fővárosban hivatalosan harminchárom új dollármilliárdost regisztráltak 2020-ban, így összesen már százzal büszkélkedhet, megelőzve a kilencvenkilenccel dicsekedő New Yorkot. A Nagy Alma csak hét újat tudott felmutatni a tavalyi évben.

Az igazsághoz tartozik, hogy méreteit tekintve New York csupán negyven százaléka Pekingnek, és nagyjából nyolc és fél millióan lakják, a kínai metropoliszban viszont 21 millióan élnek.

A leggazdagabb pekingi nem más, mint a 38 esztendős Csang Ji-ming, a TikTok alapítója, a ByteDance vezérigazgatója, aki 35,6 milliárd dolláros vagyont őriz. New York legvagyonosabb polgára a korábbi polgármester, Michael Bloomberg a maga 59 milliárd dollár értékű vagyonával.

Az Egyesült Államokban már régóta több milliárdos él, mint bármely más országban, de az utóbbi időben Kína szorosan megérkezett mögé:

Hongkonggal együtt kétszáztíz új milliárdost adott a világnak csak tavaly.

A top 10-ben öt kínai nagyvárost találunk: Hongkong nyolcvan milliárdosával a harmadik helyen áll, az ötödik helyezett Sencsenben hatvannyolc, a hatodik Sanghajban hatvannégy dollármilliárdos él. New York mellett másik amerikaiként San Francisco fért be a legjobbak közé, negyvennyolc milliárdossal nyolcadikként zárt.

Érdekesség, hogy a világ ultragazdagjai a koronavírus-járvány és a gazdasági recesszió ellenére tovább növelték vagyonukat. Világszerte már 660 új milliárdosról tudni, összesen 2755-en vannak. Eközben a járvány tovább mélyítette a szupergazdagok és az átlagemberek közötti szakadékot, illetve ugyanebben az időszakban nyolcvanmillió amerikai vesztette el a munkáját, közel nyolcmillióan szegénységbe kerültek.

Ha már New York: önálló kiállításon mutatja absztrakt képeit Kucsora Márta festőművész a New York-i Postmasters Galleryben, Manhattan világhírű művésznegyedében.

(Forrás: Travel And Leisure, fotók: Pixabay)

gazdagok | város | milliárdosok | new york | lista

FOLYTASD EZZEL

Erre a tengerpartra vágynak most a legtöbben

Egekben a szállásárak Dohában, nagyon rosszul jár, aki nem foglalt időben szobát a foci vb idejére

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom