Már nem New Yorkban találjuk a legtöbb dollármilliárdost

Hivatalosan is új milliárdos fővárosa van a világnak. 

Az amerikai gigapoliszt maga mögé utasítva immáron Pekingben van a legtöbb szupergazdag – derül ki a Forbes szokásos éves listájából.

A kínai fővárosban hivatalosan harminchárom új dollármilliárdost regisztráltak 2020-ban, így összesen már százzal büszkélkedhet, megelőzve a kilencvenkilenccel dicsekedő New Yorkot. A Nagy Alma csak hét újat tudott felmutatni a tavalyi évben.

Az igazsághoz tartozik, hogy méreteit tekintve New York csupán negyven százaléka Pekingnek, és nagyjából nyolc és fél millióan lakják, a kínai metropoliszban viszont 21 millióan élnek.

A leggazdagabb pekingi nem más, mint a 38 esztendős Csang Ji-ming, a TikTok alapítója, a ByteDance vezérigazgatója, aki 35,6 milliárd dolláros vagyont őriz. New York legvagyonosabb polgára a korábbi polgármester, Michael Bloomberg a maga 59 milliárd dollár értékű vagyonával.

Az Egyesült Államokban már régóta több milliárdos él, mint bármely más országban, de az utóbbi időben Kína szorosan megérkezett mögé:

Hongkonggal együtt kétszáztíz új milliárdost adott a világnak csak tavaly.

A top 10-ben öt kínai nagyvárost találunk: Hongkong nyolcvan milliárdosával a harmadik helyen áll, az ötödik helyezett Sencsenben hatvannyolc, a hatodik Sanghajban hatvannégy dollármilliárdos él. New York mellett másik amerikaiként San Francisco fért be a legjobbak közé, negyvennyolc milliárdossal nyolcadikként zárt.

Érdekesség, hogy a világ ultragazdagjai a koronavírus-járvány és a gazdasági recesszió ellenére tovább növelték vagyonukat. Világszerte már 660 új milliárdosról tudni, összesen 2755-en vannak. Eközben a járvány tovább mélyítette a szupergazdagok és az átlagemberek közötti szakadékot, illetve ugyanebben az időszakban nyolcvanmillió amerikai vesztette el a munkáját, közel nyolcmillióan szegénységbe kerültek.

Ha már New York: önálló kiállításon mutatja absztrakt képeit Kucsora Márta festőművész a New York-i Postmasters Galleryben, Manhattan világhírű művésznegyedében.

(Forrás: Travel And Leisure, fotók: Pixabay)

gazdagok | lista | new york | peking | város

FOLYTASD EZZEL

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom