Close
Egy év után újra kinyíltak New York mozijainak kapui

Egy év után újra kinyíltak New York mozijainak kapui

New York nagyon örül, rengetegen várták a nyitást.

“Elképesztő érzés. Amint olvastam a hírt, konkrétan tíz perc múlva már meg is vettem a mozijegyem”

– mondta egy New York-i lakos lelkendezve a Reuters-nek annak örömére, hogy március ötödikén újra kinyithattak a soha nem alvó város mozijai.

Majdnem egy év szünet után jött a nyitás az amerikai metropoliszban, ahol a koronavírus-járvány terjedése miatt kellett bezárni a mozikat, de a helyzet javulása miatt – szigorú feltételekkel ugyan, de – ismét fogadhatnak nézőket.

Ezek közé tartozik, hogy csak huszonöt százalékos kapacitással működhetnek, egyszerre ötven embernél több nem lehet a moziteremben. A nézőknek kötelező maszkot viselniük, be kell tartaniuk a közösségi távolságtartás szabályait, és arra kérik őket, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket.

A mozik üzemeltetői nem kevésbé lelkesek, a koronavírus-járvány miatt országszerte még a legnagyobb mozihálózatok is a túlélésért küzdenek az Egyesült Államokban.

New Yorkban február 14-én megnyithattak a város éttermének belső terei is, igaz, csak huszonöt százalékos kihasználtsággal, áprilistól viszont konkrétan már zárt térben is lehet bulizni a városban. A beltéri étkezés visszatérésével együtt terjesztették ki az első körös oltást a vendéglátósokra és a taxisokra is.

(Forrás: Reuters)

újranyitás | new york | reuters | amerika | vírus

FOLYTASD EZZEL

Hiába az aszály és az erdőtüzek, semmi sem tántorít egy el egy mediterrán-nyaralástól

Nagyon morbid szabály lépett életbe az egyik francia kisvárosban: temetési kauciót kell fizetni a Mont Blanc megmászásához

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom