Close
Valentin-napon már az éttermeken belül is lehet enni New Yorkban

Valentin-napon már az éttermeken belül is lehet enni New Yorkban

Február 14-én nyithatnak, köszönhetően a város ellen indított pereknek.

Andrew M. Cuomo, New York állam kormányzója január 19-én, pénteken jelentette be, hogy február 14-én megnyithatnak a város éttermének belső terei is, igaz, csak 25%-os kihasználtsággal.

„Ez is jobb, mint a semmi” – tette hozzá Cuomo.

A bejelentés meglepte a szakmát, ugyanis néhány napja még éppen az ellenkezőjét állította, ám a tanácsadói miatt végül meghátrált. Az ok részben az, hogy egyre több étterem jelentette be, pert fog indítani a város ellen, mivel szerintük ők felelnek azért, hogy a lezárások miatt tönkremennek az üzleteik.

A hír hallatán az éttermekben meg is indultak a foglalások, noha több, éttermeket tömörítő szervezet jelezte, a 25%-os kapacitás nem elég ahhoz, hogy egy étterem működőképes maradjon.

New York állam vezetése december közepén tiltotta meg rendeletben, hogy az éttermek belső tereikben vendégeket fogadjanak, igaz, azt egy pillanatra sem tiltották meg, hogy a téli idő ellenére zárt teraszokon fogadjanak vendégeket. Januárban a járvány csökkenő tendenciát mutat az államban, de a hónap utolsó hetében a halálesetek száma így is minden nap százötven környékén mozgott, kórházban pedig 8350-nél több embert kezelnek.

New York város éttermei mintegy százezer állást jelentenek, és éves szinten dollármilliárdos forgalmat bonyolítanak, vagyis a város gazdaságának fontos részét képviselik. Cuomo azt nyilatkozta, hogy a 2021-es legfontosabb tervei között szerepel az ágazat kisegítése, ennek lépéseként a város éttermei 50 millió dollár értékű adókedvezményben részesültek a hónap elején.

Eközben itthon a nyitást kilátásba helyező éttermekre súlyos anyagi büntetés vár, ha megszegik az előírásokat. Lengyelországban és Romániában már enyhítéseket terveznek, Olaszország pedig arra készül, hogy hétfőtől fokozatosan visszatér az élet a normális kerékvágásba.

(Forrás: The New York Times)

étterem | andrew cuomo | valentin nap | korlátozás | new york

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram