Close
Valentin-napon már az éttermeken belül is lehet enni New Yorkban

Valentin-napon már az éttermeken belül is lehet enni New Yorkban

Február 14-én nyithatnak, köszönhetően a város ellen indított pereknek.

Andrew M. Cuomo, New York állam kormányzója január 19-én, pénteken jelentette be, hogy február 14-én megnyithatnak a város éttermének belső terei is, igaz, csak 25%-os kihasználtsággal.

„Ez is jobb, mint a semmi” – tette hozzá Cuomo.

A bejelentés meglepte a szakmát, ugyanis néhány napja még éppen az ellenkezőjét állította, ám a tanácsadói miatt végül meghátrált. Az ok részben az, hogy egyre több étterem jelentette be, pert fog indítani a város ellen, mivel szerintük ők felelnek azért, hogy a lezárások miatt tönkremennek az üzleteik.

A hír hallatán az éttermekben meg is indultak a foglalások, noha több, éttermeket tömörítő szervezet jelezte, a 25%-os kapacitás nem elég ahhoz, hogy egy étterem működőképes maradjon.

New York állam vezetése december közepén tiltotta meg rendeletben, hogy az éttermek belső tereikben vendégeket fogadjanak, igaz, azt egy pillanatra sem tiltották meg, hogy a téli idő ellenére zárt teraszokon fogadjanak vendégeket. Januárban a járvány csökkenő tendenciát mutat az államban, de a hónap utolsó hetében a halálesetek száma így is minden nap százötven környékén mozgott, kórházban pedig 8350-nél több embert kezelnek.

New York város éttermei mintegy százezer állást jelentenek, és éves szinten dollármilliárdos forgalmat bonyolítanak, vagyis a város gazdaságának fontos részét képviselik. Cuomo azt nyilatkozta, hogy a 2021-es legfontosabb tervei között szerepel az ágazat kisegítése, ennek lépéseként a város éttermei 50 millió dollár értékű adókedvezményben részesültek a hónap elején.

Eközben itthon a nyitást kilátásba helyező éttermekre súlyos anyagi büntetés vár, ha megszegik az előírásokat. Lengyelországban és Romániában már enyhítéseket terveznek, Olaszország pedig arra készül, hogy hétfőtől fokozatosan visszatér az élet a normális kerékvágásba.

(Forrás: The New York Times)

FOLYTASD EZZEL
Három szuflé, ami bearanyozza a hétvégi ráérős reggelit
Nyolc étkezési szokás, amit érdemes az olaszoktól átvennünk
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom