Ebben a hét budapesti kerületben már egymillió forintnál is több az ingatlanok négyzetméterára

A főváros hét kerületében millió fölé emelkedett a négyzetméterár – összegezte pénteki elemzésében a Duna House.

Saját értékesítési adatai alapján az ingatlanos cég az MTI-nek küldött összefoglalóban ismertette: Budapesten az összes értékesített használt ingatlan 80 százaléka téglalakás volt az idén, a vevők a tavalyi évhez képest 2 százalékos áremelkedés után, átlagosan 992 ezer forintos négyzetméteráron, 56,7 millió forint ráfordításával juthattak saját, 57 négyzetméter alapterületű otthonhoz.

Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője a közleményben kiemelte, a gyermeket tervező házaspároknak a CSOK Plusz adta lehetőség, az egyedülállók és a további családbővítésre nem vállalkozó párok számára a tavalyi évhez képest jóval kedvezőbb piaci hitelkamatok, az első lakásukat szerzőknek pedig ráadásként a 10 százalékos önerő teszi még vonzóbbá az otthonteremtést idén a fővárosban, ahol 74 százalékkal több használt lakás kelt el eddig, mint 2023 első négy hónapjában.

Az összesítés szerint a milliós négyzetméteráras kerületek között többségben vannak a budaiak, és mindössze két pesti, a tizenharmadik és az ötödik tartozik ide.

A tizenharmadik kerületben 1,1 millió forint az átlaggal érdemes számolni, kevéssel fölötte az első kerület következik, 1,13 millió forint négyzetméterárral. Minimális az eltérés további két budai terület, a második kerület és Óbuda között, ahol 1,16-1,17 millió forinttal kell számolni négyzetméterenként. Az egyre népszerűbb tizenegyedik kerületben 1,18 millió forintos átlaggal lehet számolni, amivel már dobogós. Az idei évben a második az ötödik kerület lett, ahol kevéssel kellett csak többet fizetni az idei évben négyzetméterenként, mint Újbudán. Végül a legdrágább kerület, a tizenkettedik, ahol az átlagos négyzetméterár már meghaladta az 1,2 millió forintot is.

A legtöbb használt téglalakást, az összes fővárosban értékesített ilyen típusú ingatlan 12 százalékát Erzsébetvárosban vásárolták idén a Duna House ügyfelei, de jelentős arányban, 10 százalékban választották a vevők a VIII. kerületet is. Erzsébetvárosban 949 ezer forintot fizettek négyzetméterenként, míg Józsefvárosban 905 ezer forintos átlagos négyzetméteráron kínálták a téglalakásokat. A téglalakások mellett elkötelezett vevők számára sem lehetetlen azonban az otthonteremtés Budapesten, ugyanis Soroksár és Csepel téglaépítésű lakásai még mindig 600 ezer forint alatti átlagos négyzetméteráron érhetők el.

(Forrás: MTI, fotók: Getty Images)

négyzetméterár | árak | kerület | budapest | ingatlan

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Elképesztő, mennyibe kerül egy újépítésű ingatlan négyzetméterára ezen a balatoni településen

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom