Close
Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ami Las Vegasban történik, az általában ott is marad. Íme azonban egy kivételes eset. 

Egy ausztrál turista teljesen ledöbbent, amikor a “bűn városában” alaposan átnézte szállodai szobája minibárjának tartalmát. Pontosabban annak árait.

Benedict Brook a híres vegasi Strip egyik meg nem nevezett hotelében foglalt szobát. Minibár-kalandja során több tétel árát ellenőrizve leginkább egy harmincegy dollárba (kb. 11 ezer forintba) kerülő literes üveg víz döbbentette meg, szerinte ez “elég ahhoz, hogy az ember elájuljon”. Összehasonlításként a helyi élelmiszerboltokban körülbelül három dollárért (1100 forintért) kapni egy palackkal.

A meglepetéseknek ellenben korántsem volt vége.

Talált egy titokzatosnak tűnő rózsaszín-fekete üdítősdobozt is, amelynek elejére a The Lovebox feliratot nyomtatták. “Azt gondoltam, hogy valamilyen ízesített víz lehet benne, aztán kicsit jobban megnéztem. A dobozon az állt, hogy ‘tömény’, de nem a szeszre utalt, hanem a ‘tömény szerelemre’ – nyilatkozta Brook. A dobozban a címkék szerint óvszerek és különböző szexuális segédeszközök is helyet kaptak.

Visszatérve a minibárban lapuló készletre, Brook folytatta a lehúzás listázását. “Egy kis doboz Bud Light sör: 17 dollár (6100 forint). Kóla: 14 dollár (5000 forint). M&M’s: 21 dollár (7500 forint). Pringles: 21 dollár (7500 forint). Egy 375 ml-es palack Chardonnay: 63 dollár (22 ezer forint). Egy kisméretű Veuve-pezsgő: 92 dollár (33 ezer forint). Elborzasztotta egy 200 ml-es minipalackos Patron tequila is, mely 75 dollárt (27 ezer forintot) kóstált.

“A hűtőszekrény mellett nem volt kihelyezve semmilyen információ, ami arra figyelmeztetett volna, hogy a pénztárcád itt gyorsabban kiürül, mint a néhány emelettel lentebbi rulettkeréknél. A szobai tévé egyik oldalára biggyesztették ki” – mesélte Mr Brook.

Állítása szerint még sokkolóbb volt számára a szálloda azon szabályzata, mely szerint a vendég saját italokat hozhat be a minihűtőben tárolni. “Pakolj be máshonnan származó terméket, és ötven dollárral (18 ezer forinttal) megnő a számlád – áll a hűtőszekrény elején lévő matricán” – mondta.

Nem ez az első eset, hogy egy vendég nyilvánosan kritizálja az amerikai minibár árakat. Egy Reddit-felhasználó a hónap elején azzal lett virális, hogy megosztott egy képet egy szálloda minibárjáról, amelyen az állt, hogy bárki, aki személyes dolgokat tárol benne, ötven dolláros felárra számíthat. Sokan ezek miatt nem kockáztatnak és még csak ki sem merik nyitni a minibárt, nehogy aztán vitatkozni kelljen a személyzettel.

Formaldehidben lebegő cápák, túlméretezett pirulák és pillangómintás medence várja többek között azokat a vastag pénztárcájú lakókat, akik a Palms Casino Resortban szeretnének megszállni Vegasban. Az Empathy Suite tervezője nem más, mint a híres-hírhedt brit művész, Damien Hirst, aki minden agymenését szabadjára engedte a dadaista-avantgárd projektnek is beillő hotelben.

(Forrás: Independent, fotók: Getty Images, Unsplash)

amerika | ásványvíz | minibár | las vegas | hotel

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Ezen a napon ne induljunk útnak, teljesen leáll a közlekedés Németországban

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom