Vintázs dizájnelemek és mediterrán hatások teszik stílusosan otthonossá ezt a kaliforniai szállodát

Mediterrán hatások, meleg tónusú színek, vintázs dizájnelemek és a fa dominanciája teszi stílusosan otthonossá ezt a szállodát.

Alsace-ben található a mintegy kétezer négyzetméternyi hasznos alapterületű ingatlan, amely negyvennyolc vendégszobának ad otthont.

Alsace-ról sokaknak a megannyi történelmi vihart megélt, Strasbourg (vagy Strassburg) központú elzászi régió jut eszükbe, amely hol német, hol francia kézen volt. Sőt, mi több: Alsace a régió hivatalos, francia elnevezése is, úgyhogy mellé nem is lövünk; van azonban Los Angelesben is egy Alsace, amit valószínűleg másképp ejtenek ki a kaliforniai lakosok, és amelynek nemcsak a természetvédelmi, hanem az épített öröksége is merőben eltérhet a Rajna áradásai és a Vogézek közelsége által meghatározott elzászitól.

Tengernyi pálmafa és végtelen napsütés, azaz dióhéjban a kaliforniai életérzés

Ez a különleges kaliforniai hotel a Los Angeles-i West Adams déli szomszédságában található, és hamar feltűnik az érdeklődő szemnek, hogy

az előcsarnokhoz egy, az ókori görög építészetből jól ismert porticón kell átjutni,

majd a szinte karamellbe öltöző enteriőr fogad bennünket.

A brooklyni székhelyű Home Studios a belső tér kiindulópontjaként tekintett a történelmi környék építészeti örökségére,

valamint a dél-kaliforniai mediterrán éghajlatra, illetve életérzésre.

Az udvaron egy sziklakerttel körülvett, árnyékos, terrakotta csempékkel burkolt világ fogad bennünket,

ahol szabadtéri ülősarkokon pihenhetünk meg néhány koktél társaságában.

„Lukas Geronimas Giniotis kézzel festett falicsempéin olyan motívum található, amely a szálloda közös tereinek kihasználására utal: a medence közelében úszkáló búvárok, az edzőterem mellett játszó alakok és a lépcsőn lépkedő testek. Mintha csak mitológiai jelenetek elevenednének meg előttünk” – állítja a Home Studios csapata.

A nagyobb lakosztályokhoz saját erkély vagy terasz, valamint egyedi étkezőasztal és kihúzható kanapé tartozik.

A szállodát egyfajta kulturális ötvözőtégelyként is elképzelhetjük,

hiszen kapcsolatot teremt a kortárs művészet, a fotózás és a játékos dizájn között, ráadásul egy csipetnyi európai ókor is megelevenedik előttünk.

Ez is érdekelhet:

A csendes egyszerűség szinonimája lehetne ez az art decóból inspirálódott enteriőr

A belső teret a világosabb, kőszínű árnyalatok uralják, az ülőgarnitúra pedig a szőtt textúrák világát idézi meg.

(Forrás: Dezeen)

nagy sztori | new york | otthon | Home Studios | brooklyn

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom