Close
Mintha egy gyerekkori rajzból tervezték volna ezt az ausztrál otthont

Mintha egy gyerekkori rajzból tervezték volna ezt az ausztrál otthont

Rég láttunk ennyire ház alakú házat.

Mikor kisgyerekként házat kellett rajzolnunk, szerintem kevés kivételtől eltekintve mindenki egy négyzet és egy háromszögtető összeolvadását rajzolta meg elölnézetből. Ez a Hepburn Springs városában épült otthon pedig pontosan ezt az egyszerű, kedves sémát vette alapul, azután stílusosan csavart rajta párat.

A Telha Clark építésziroda által tervezett ház második otthonként szolgál, hogy az ideje nagy részét városban töltő tulajdonos a vidékiesebb környezetben fel tudja tölteni az elemeket. A ház elejét teljes egészében üveggel borítják, csak úgy árad a napfény a nappaliba, valamint a nagyon stílusos tetőablakokon is bekacsintanak a napsugarak, ahová akár le is lehet ülni olvasgatni, bámészkodni.

A ház maga modern, stílusos, és ügyesen játszik a fekete-fehér színek kontrasztjával, a fatextúrákkal és a loftszerűen magas belső terekkel: amilyen egyszerűen tűnik elsőre kívülről, olyan változatos a ház belülről. A házhoz egy vendégszárny is tartozik, mely biztosítja az intimszférát is: kényelmes munkateret, egy nagy fürdőt és két hálószobát alakítottak ki benne.

Egyszóval az alap valóban egy gyermeki házrajzra hasonlít, a végeredmény viszont gyönyörű építészeti munka, amiben könnyedén elnyaralgatnánk mi is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lynton Crabb)

dizájn | ausztrál | hepburn springs | otthon | ház

FOLYTASD EZZEL

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram