Close
Mintha egy gyerekkori rajzból tervezték volna ezt az ausztrál otthont

Mintha egy gyerekkori rajzból tervezték volna ezt az ausztrál otthont

Rég láttunk ennyire ház alakú házat.

Mikor kisgyerekként házat kellett rajzolnunk, szerintem kevés kivételtől eltekintve mindenki egy négyzet és egy háromszögtető összeolvadását rajzolta meg elölnézetből. Ez a Hepburn Springs városában épült otthon pedig pontosan ezt az egyszerű, kedves sémát vette alapul, azután stílusosan csavart rajta párat.

A Telha Clark építésziroda által tervezett ház második otthonként szolgál, hogy az ideje nagy részét városban töltő tulajdonos a vidékiesebb környezetben fel tudja tölteni az elemeket. A ház elejét teljes egészében üveggel borítják, csak úgy árad a napfény a nappaliba, valamint a nagyon stílusos tetőablakokon is bekacsintanak a napsugarak, ahová akár le is lehet ülni olvasgatni, bámészkodni.

A ház maga modern, stílusos, és ügyesen játszik a fekete-fehér színek kontrasztjával, a fatextúrákkal és a loftszerűen magas belső terekkel: amilyen egyszerűen tűnik elsőre kívülről, olyan változatos a ház belülről. A házhoz egy vendégszárny is tartozik, mely biztosítja az intimszférát is: kényelmes munkateret, egy nagy fürdőt és két hálószobát alakítottak ki benne.

Egyszóval az alap valóban egy gyermeki házrajzra hasonlít, a végeredmény viszont gyönyörű építészeti munka, amiben könnyedén elnyaralgatnánk mi is.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Lynton Crabb)

Legyen tiéd a limitált szériás giftboxunk!
Mi jobb, mint egy Roadster magazin?
A válasz egyszerű: öt Roadster magazin.
Úgy döntöttünk, összerakjuk egy díszdobozba az eddigi számainkat, és ha megrendeled magadnak vagy valaki másnak ajándékba (spoiler alert: jön a karácsony!), akkor a következő, sorrendben ötödik számunkat ajándékba kapod tőlünk.
Az öt szám együtt díszdobozban most 8950 Ft.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom