Mit érdemes tudni a súlyzórúd használatával kapcsolatban?

Szinte minden ember más edzési rutinnal rendelkezik, de az a trend egyaránt elmondható világunkról, hogy a mindennapokba épített egészségmegőrzés a különböző sporttevékenységekkel korunkban kiemelten fontos szinte mindenki számára.

Miért előnyös a súlyzók használata a testedzés során?

A különböző sporttípusok mellett, mint a futás, az úszás, aerob típusú mozgásformák, az izmok súlyzókkal történő építése is rendkívül népszerű manapság. Ehhez pedig nem kell feltétlenül konditerembe menni, hiszen a súlyzók és az ahhoz szükséges tartozékok otthonra is beszerezhetők, így a gyakorlatok bármikor végezhetők. Ez nagy előny a csoportos órákhoz képest, hiszen az embernek nem kell órarendhez igazodnia, hanem a gyakorlatok ismeretében bármikor elvégezheti azokat otthon.

Mindehhez nem kell mást tenni, mint beiktatni egyszer a naptárba a francia rúd vásárlás programját, de akár internetről - például a Tacticsport boltjából - is rendelhetünk súlyzózáshoz szükséges eszközöket.

A súlyzókkal végzett gyakorlatok során gyorsan érezni fogjuk azok minden előnyét. Az emelések során egyszerre végzünk olyan összetett gyakorlatokat, amelyek a különböző izmok, különböző irányba történő megmozgatása révén hatékonyabban fejlesztik és erősítik a testet.

 

Az izomfejlesztés gyakorlatai rendkívüli intenzitással erősítik és fejlesztik az izomrendszert. Kezdeteben érdemes a kisebb, kényelmesen használható súlyokkal elkezdeni az edzéseket, majd fokozatosan a súlyok növelésével egyre nagyobb terhet lesz képes izomrendszerünk megmozgatni.

 

Mikor melyik gyakorlatot érdemes végezni a súlyzókkal?

 

A súlyzókkal végzett gyakorlatok során rendkívül fontos az, hogy az edzések átgondolt menetrend szerint történjenek. Minden esetben nagyon kell figyelni arra, hogy az izmok nehogy túlterhelés alá essenek, illetve fontos szem előtt tartani a sérülések kockázatának elkerülését is.

 

Kiemelten fontos a bemelegítés és a különböző bemelegítő sorozatok elvégzése - esetleg - az üres súlyzórúddal, majd a súlyok rúdra történő fokozatos növelésével addig, amíg el nem érjük a célsúlyt. A bemelegítés során ügyeljünk arra, hogy mind a felső, mind az alsó test izmait rendesen megmozgassuk.

 

Az edzések során érdemes kiválasztani két fő emelési irányt, és arra dolgozni. Így például egy alkolommal a guggolást és az ahhoz kapcsolható emeléseket részesítsük előnyben, a másik alkalommal pedig a fekvenyomás és a felsőtesthez kapcsolható súlyzókkal történő gyakorlatok következzenek.

 

Akár otthon, akár a fitnessteremben végezzük ezeket a gyakorlatokat, mindig figyeljünk a sérülések, balesetek elkerülésére. Az edzésforma megkezdése előtt érdemes szakember tanácsát is kikérni és konzultálni az vele az egyedi elképzelések és adottságok összevetéséről. A súlyzós edzéseket nem érdemes elsietni, ez esetben is érvényes lehet a mondás, hogy: “Lassan járj, tovább érsz”.

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom