Fantasztikus, guruló lakóegység hozza el a fenntartható mobilitás új korszakát

Az Institute for Advanced Architecture of Catalonia (IAAC) által létrehozott MO.CA (Mobile Catalyst) jelentős előrelépést jelent a mobilházak területén, köszönhetően környezettudatos és innovatív megközelítésének.

A lakóegység kizárólag a természetes anyagok és a digitális építészet legmodernebb módszereinek felhasználásával készült, valamint kiemelkedő figyelmet fordítottak a fenntarthatóságra és az önellátás elvére is.

A MO.CA tervezésekor ötvözték a mobilitás és a fenntarthatóság elveit, miközben egyszerre merítettek inspirációt a modern és a rugalmas életvitelből. A projekt az aktuális kihívásokra reagál, különösen a távmunka elterjedésére és a globális klímaváltozásra adható válaszként jött létre.

A cél egy olyan mobil otthon megtervezése és megépítése volt, mely kizárólag helyben, fenntartható módon előállított anyagokból készül. A MO.CA teljes egészében napenergiával működik, de további innovatív megoldásokat is alkalmaz az energiatermelés, a vízgazdálkodás és a hulladékkezelés terén,

biztosítva az önfenntartást és minimalizálva a környezetre gyakorolt terhelést.

Az innovatív egység kompakt és funkcionális terekből áll, miközben maximálisan kihasználja a rendelkezésre álló helyet. A mobilház egyszerre elégíti ki a lakossági igényeket, és a közösségi terektől elvált funkciókat is, így lehetővé teszi az irodai munkát, de nagyszerű helyszíne lehet workshopoknak, kiállításoknak és koncerteknek egyaránt.

(Forrás: Designboom, fotók: Adrià Goula)

fenntarthatóság | mobilház | lakóegység

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom