Ez a lenyűgöző ház a modern hegyi építészet iskolapéldája

A MacKay-Lyons Sweetapple Architects által tervezett ingatlan a modern hegyi építészet csúcsát testesíti meg.

A Utah államban, Nevadában, Wyoming nyugati részén található ingatlan 2700 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik. Formája egy ellipszisre hasonlít, külső és belső borításában a vörös cédrus dominál. Tökéletes példája annak, hogy az építészet hogyan tud kiteljesedni egy szélsőséges helyszínen, miközben együtt rezonál környezetével is.

Az építkezés kihívásokkal teli volt, hiszen harminc százalékos meredekségű hegyoldalba építették az ingatlant, ráadásul a területen éves szinten tizenkét méter hó esik. Az építészek ötlete az volt, hogy acélcölöpökre építik fel a hegyi otthont, melyet egy ugyanilyen anyagból készült gyalogos ösvényen lehet megközelíteni.

Az ingatlanból pazar kilátás nyílik a lábainál heverő völgyre és a körülötte magasodó hegycsúcsokra.

A belső térben öt szoba, egy garázs és egy gépészeti helyiség található. A környezettel való kapcsolatot a hatalmas tetőablakok fűzik még szorosabbra. A magas, íves mennyezetek cédrus borítása pedig melegséget nyújt és otthonosság-érzetet kelt.

A déli oldalra telepített, nyolcvannyolc méter hosszú ablaksor nemcsak remek kilátást biztosít, de passzív napelemes funkciót is ellát. A ház nyugati végében található fedett terasz pedig minden évszakban páratlan látvánnyal csábít.

(Forrás: Designboom, fotók: Nic Lehoux)

építészet | amerika | egyesült államok | ingatlan | hegy

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom