Négy évre bezárt, hamarosan azonban újra megnyit Európa egyik legjobb múzeuma

Megújul és már ősszel fogadja a látogatókat Lisszabon modern művészeti múzeuma. A Gulbenkian Centro de Arte Moderna négy évvel ezelőtt zárt be.

Négy éves átfogó átalakítási és felújítási munkálatokat követően szeptember 20-án újra megnyitja kapuit Portugália egyik legjobb múzeuma, a lisszaboni Gulbenkian Centro de Arte Moderna (CAM). A hivatalos tájékoztatás szerint a kulturális központ 2020 augusztusa óta zárva tart, hogy

Kengo Kuma japán építész kezei alatt, természetes anyagok felhasználásával születhessen újjá.

Az intézmény elképesztő modern és kortárs portugál művészeti gyűjteményének ad otthont, de nemzetközi alkotók remekművei is megtalálhatók falai között.

A múzeumban egy vadonatúj galériát is kialakítottak az állandó gyűjtemény számára.

A múzeumot egy csodálatos közösségi kert veszi körül, amelyet Vladimir Djurovic tájtervező álmodott meg. Mint ismert, a szakember az Aga Khan park kertjeit is tervezte.

Kengo Kuma szerint egy olyan tökéletes fúziót tudtak létrehozni, amelyben az építészet és a természet harmóniába kerül egymással.

A belső terek lágyak, a természetes fény jár át mindent.

Úgy tudni, a modern művészeti múzeum első időszaki kiállításán Leonor Antunes portugál művész szoborinstallációit lehet majd megtekinteni.

Szintén a nyitásra időzítik a Linha de Maré tárlatot is, amelyen több mint kilencven különböző technikával készült alkotás lesz kiállítva. Fernando Lemos portugál-brazil művész gyűjteményében is lehet majd gyönyörködni, de számos japán művész, például Yasuhiro Morinaga és Ryoko Sekiguchi alkotásai is megjelennek.

(Forrás: TimeOut, fotók: KKAA)

lisszabon | múzeum | modern művészet | portugália

FOLYTASD EZZEL

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Egykori vasútállomásból lett a Google új New York-i irodája

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram