Close
Modernista álmokból szőtték ezt a bámulatos brazil villát

Modernista álmokból szőtték ezt a bámulatos brazil villát

Teljesen a székünkbe szögezett a Casa Atiabaia.

Charlotte Taylor és Nicholas Préaud álmodta meg ezt az egészen elképesztő házat São Paulo sűrű erdeinek közepére. Álmodták, ugyanis a következő képek ultrarealisztikus renderek egy elképzelt házról az Atibaia folyó mentén – mi nem is tudjuk igazán kiszúrni a digitális ujjlenyomatokat a munkán, annyira élethűek lettek a látványtervek.

A 3D-mágusok a Casa de Vidro, vagy Glass House nevű villát vették alapul, amely egy 1951-ben épült brazil ház, melyet Lina Bo Bardi építész tervezett magának és férjének, az íróként és kurátorként működő Pietro Maria Bardinak. Az elképzelt villa a brazil modernizmus hozsánnája: beton és üveg csodás játéka, amorf alakzatokban a természettel vegyülő épített terek, légiesség hihetetlenül stílusosan.

Reméljük, megépül egyszer!

Ez is érdekelhet:

(Via: Dezeen

glass house | 3D | Lina Bo Bardi | üveg | casa

FOLYTASD EZZEL

Ezt harmadjára olvasva sem hiszed el: soha nem látott rekordot léptek át Budapesten a lakások négyzetméterárai

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram