Close
A Zürichi-tóra és egy bukolikus borvidékre tekint ez a gyönyörű svájci otthon

A Zürichi-tóra és egy bukolikus borvidékre tekint ez a gyönyörű svájci otthon

Tökéletes, nem tudunk mást mondani.

Svájc romantikáját elsősorban a vidéki tájaihoz kapcsoljuk: a hegyek, rétek, zubogók, csilingelő tehenek és aranyos faházak élő képeslapos látványához. A most következő ház azonban valami egészen más oldaláról mutatja meg a pluszjeles ország bukolikusan szép oldalát: egy zürichi modern villában, amely egyszerre tartozik a fővároshoz, mégis festőien szép a környezete, valamint a ház kívül és belül sem akar egy szemernyit sem a falusias romantikához nyúlni. És mégis, egészen máshogy, de nagyon is romantikus a végeredmény.

A villát a svájci Think Architecture stúdió tervezte egy fiatal, négyfős család számára. Nagyon érdekes volt a tervezési folyamat, ugyanis a család Pinterestről vett fotókat mutatott inspirációként az építészeknek, akik ezekre reflektálva kezdtek a tervezésbe. A háznál nagyon fontos volt, hogy végül egy szimmetrikus villa szülessen: a szimmetrikus villák mellesleg az elmúlt évtizedekben újra megint népszerűek, egyfajta neoklasszicista áthallással egyszerre láthatjuk benne a régi idők birtokait és a kortárs dizájnt.

A House at a Vineyard névre keresztelt medencés villa a Zürichi-tóra és egy szőlőre tekint, valamint buja vadvirágok szegélyezik az otthont. A három méter széles veranda az egész házat körülöleli, hogy lakói a legkényelmesebben gyönyörködhessenek a tájban. A ház közepén egy süllyesztett udvart alakítottak ki, melynek közepén egyetlen fa áll. A sápadtfehér külső falszínhez csodásan passzolnak a belső terek színválasztásai, mind a bútorozásban, mind a padlóban, mind a kortárs műalkotásokban.

Hihetetlenül eredeti, formabontó, bukolikusságával magával ragadó villa. Taps az építészeknek!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Simone Bossi) 

pinterest | ház | szőlő | dezeen | dizájn

FOLYTASD EZZEL

Ilyen egyedi és domináns ízekkel tud kényeztetni a világ egyik legjobb rumja

Álomszülte szálloda Dánszentmiklóson, pazar fine dining étteremmel

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Ezek a hangok, ízek, élmények valódi ünneppé varázsolják a karácsonyt
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom