Close
A Zürichi-tóra és egy bukolikus borvidékre tekint ez a gyönyörű svájci otthon

A Zürichi-tóra és egy bukolikus borvidékre tekint ez a gyönyörű svájci otthon

Tökéletes, nem tudunk mást mondani.

Svájc romantikáját elsősorban a vidéki tájaihoz kapcsoljuk: a hegyek, rétek, zubogók, csilingelő tehenek és aranyos faházak élő képeslapos látványához. A most következő ház azonban valami egészen más oldaláról mutatja meg a pluszjeles ország bukolikusan szép oldalát: egy zürichi modern villában, amely egyszerre tartozik a fővároshoz, mégis festőien szép a környezete, valamint a ház kívül és belül sem akar egy szemernyit sem a falusias romantikához nyúlni. És mégis, egészen máshogy, de nagyon is romantikus a végeredmény.

A villát a svájci Think Architecture stúdió tervezte egy fiatal, négyfős család számára. Nagyon érdekes volt a tervezési folyamat, ugyanis a család Pinterestről vett fotókat mutatott inspirációként az építészeknek, akik ezekre reflektálva kezdtek a tervezésbe. A háznál nagyon fontos volt, hogy végül egy szimmetrikus villa szülessen: a szimmetrikus villák mellesleg az elmúlt évtizedekben újra megint népszerűek, egyfajta neoklasszicista áthallással egyszerre láthatjuk benne a régi idők birtokait és a kortárs dizájnt.

A House at a Vineyard névre keresztelt medencés villa a Zürichi-tóra és egy szőlőre tekint, valamint buja vadvirágok szegélyezik az otthont. A három méter széles veranda az egész házat körülöleli, hogy lakói a legkényelmesebben gyönyörködhessenek a tájban. A ház közepén egy süllyesztett udvart alakítottak ki, melynek közepén egyetlen fa áll. A sápadtfehér külső falszínhez csodásan passzolnak a belső terek színválasztásai, mind a bútorozásban, mind a padlóban, mind a kortárs műalkotásokban.

Hihetetlenül eredeti, formabontó, bukolikusságával magával ragadó villa. Taps az építészeknek!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Simone Bossi) 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom