Close
A Zürichi-tóra és egy bukolikus borvidékre tekint ez a gyönyörű svájci otthon

A Zürichi-tóra és egy bukolikus borvidékre tekint ez a gyönyörű svájci otthon

Tökéletes, nem tudunk mást mondani.

Svájc romantikáját elsősorban a vidéki tájaihoz kapcsoljuk: a hegyek, rétek, zubogók, csilingelő tehenek és aranyos faházak élő képeslapos látványához. A most következő ház azonban valami egészen más oldaláról mutatja meg a pluszjeles ország bukolikusan szép oldalát: egy zürichi modern villában, amely egyszerre tartozik a fővároshoz, mégis festőien szép a környezete, valamint a ház kívül és belül sem akar egy szemernyit sem a falusias romantikához nyúlni. És mégis, egészen máshogy, de nagyon is romantikus a végeredmény.

A villát a svájci Think Architecture stúdió tervezte egy fiatal, négyfős család számára. Nagyon érdekes volt a tervezési folyamat, ugyanis a család Pinterestről vett fotókat mutatott inspirációként az építészeknek, akik ezekre reflektálva kezdtek a tervezésbe. A háznál nagyon fontos volt, hogy végül egy szimmetrikus villa szülessen: a szimmetrikus villák mellesleg az elmúlt évtizedekben újra megint népszerűek, egyfajta neoklasszicista áthallással egyszerre láthatjuk benne a régi idők birtokait és a kortárs dizájnt.

A House at a Vineyard névre keresztelt medencés villa a Zürichi-tóra és egy szőlőre tekint, valamint buja vadvirágok szegélyezik az otthont. A három méter széles veranda az egész házat körülöleli, hogy lakói a legkényelmesebben gyönyörködhessenek a tájban. A ház közepén egy süllyesztett udvart alakítottak ki, melynek közepén egyetlen fa áll. A sápadtfehér külső falszínhez csodásan passzolnak a belső terek színválasztásai, mind a bútorozásban, mind a padlóban, mind a kortárs műalkotásokban.

Hihetetlenül eredeti, formabontó, bukolikusságával magával ragadó villa. Taps az építészeknek!

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Simone Bossi) 

pinterest | house at a vineyard | villa | bukolikus | dezeen

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom