A Zürichi-tóra és egy bukolikus borvidékre tekint ez a gyönyörű svájci otthon

Tökéletes, nem tudunk mást mondani.

Svájc romantikáját elsősorban a vidéki tájaihoz kapcsoljuk: a hegyek, rétek, zubogók, csilingelő tehenek és aranyos faházak élő képeslapos látványához. A most következő ház azonban valami egészen más oldaláról mutatja meg a pluszjeles ország bukolikusan szép oldalát: egy zürichi modern villában, amely egyszerre tartozik a fővároshoz, mégis festőien szép a környezete, valamint a ház kívül és belül sem akar egy szemernyit sem a falusias romantikához nyúlni. És mégis, egészen máshogy, de nagyon is romantikus a végeredmény.

A villát a svájci Think Architecture stúdió tervezte egy fiatal, négyfős család számára. Nagyon érdekes volt a tervezési folyamat, ugyanis a család Pinterestről vett fotókat mutatott inspirációként az építészeknek, akik ezekre reflektálva kezdtek a tervezésbe. A háznál nagyon fontos volt, hogy végül egy szimmetrikus villa szülessen: a szimmetrikus villák mellesleg az elmúlt évtizedekben újra megint népszerűek, egyfajta neoklasszicista áthallással egyszerre láthatjuk benne a régi idők birtokait és a kortárs dizájnt.

A House at a Vineyard névre keresztelt medencés villa a Zürichi-tóra és egy szőlőre tekint, valamint buja vadvirágok szegélyezik az otthont. A három méter széles veranda az egész házat körülöleli, hogy lakói a legkényelmesebben gyönyörködhessenek a tájban. A ház közepén egy süllyesztett udvart alakítottak ki, melynek közepén egyetlen fa áll. A sápadtfehér külső falszínhez csodásan passzolnak a belső terek színválasztásai, mind a bútorozásban, mind a padlóban, mind a kortárs műalkotásokban.

Hihetetlenül eredeti, formabontó, bukolikusságával magával ragadó villa. Taps az építészeknek!

Ez is érdekelhet:

A Csillagok háborújában is teljesen elférne ez a namíbiai nyaraló

Talán kevésbé is lógna ki a Tatuinon, mint a Föld bolygón.

(Fotók: Simone Bossi) 

otthon | bukolikus | pinterest | medence | vadvirágok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom