Close
A jövő autói tekinthetők meg a MOME és a Mercedes-Benz ünnepi kiállításán

A jövő autói tekinthetők meg a MOME és a Mercedes-Benz ünnepi kiállításán

Húsz évvel ezelőtt kezdődött a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Mercedes-Benz közös sikertörténete: a világhírű német autóipari szereplő és a magyar egyetem modellértékű együttműködésének ideje alatt a budapesti intézmény járműtervezési programja a világ élmezőnyébe került.

2022. október 27. és 30. között a MOME egy rendhagyó, két valóságban is testet öltő kiállítással és a SHIFT című kiadvány megjelenésével ünnepli ezt a két évtizedet,

az elmúlt időszak legizgalmasabb munkáit és a tervezőket, akik megálmodták és megvalósították azokat. 

Az egyetem emblematikus tereiben és kertjében sétálva a látogatók végigjárhatják az intézmény és az világhírű autómárka közös szakmai útjának meghatározó állomásait, és bepillantást nyerhetnek az egykori hallgatók, mára ismert járműtervezők munkájába.

A négy napon keresztül látogatható kiállítás egyik különlegessége, hogy az elmúlt évek kiemelkedő járműtervei és formakoncepciói

többek között makett formájában és a kiterjesztett valóságban, digitálisan is megtekinthetők.

Sőt, az érdeklődők két rendkívüli autóval, a teljesen elektromos Mercedes-AMG EQE modellel és a világ egyetlen Vision AMG modelljével is találkozhatnak a MOME Zugligeti úti campusán.

Moholy-Nagy Művészeti Egyetem | mercedes-benz | MOME

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram