Close
Gigantikus, sok száz milliárd forintos luxusszállodát építenek a tervek szerint Dubajban

Gigantikus, sok száz milliárd forintos luxusszállodát építenek a tervek szerint Dubajban

Többé nem kell a NASA űrprogramjai után vágyakoznunk, hogy megnézhessük a Holdat.

Elegendő pénzzel szinte bármit meg lehet csinálni Dubajban, hamarosan a Holdon is sétálhatunk, vagy legalábbis egy luxusszobát foglalhatunk a belsejében. A Moon World Resorts bejelentette, hogy ötmilliárd dollárból építene egy minden igényt kielégítő luxusszállodát, amely megjelenésében a Holdra emlékeztetne.

A projekt célja az, hogy a vendégek bepillantást nyerjenek az űrturizmusba azáltal, hogy a szálloda körüli területet úgy alakítanák ki, hogy az hasonlítson a Hold felszínén tapasztaltakhoz. A látogatók úgynevezett sky villákban szállhatnak meg – az egyedi butikszállásokból háromszázat alakítanának ki a létesítményben.

Emellett szórakozóhely, rendezvényközpont, tárgyalóhelyiségek, wellness-központ is helyet kap majd.

“A Moon Dubai jelentős hatással lesz az Egyesült Arab Emírségek gazdaságának minden aspektusára, beleértve a turizmust, a közlekedést, a kereskedelmi és ingatlanpiacot, az infrastruktúrát, a pénzügyi szolgáltatásokat, a légi közlekedést és az űrhajózást, az energiát, a konferenciaturizmust, a mezőgazdaságot, a technológiát és természetesen az oktatást” – mondja Sandra G. Matthews és Michael R. Henderson társaslapító.

Úgy vélik, ez lesz a legnagyobb és legsikeresebb modern turisztikai projekt a régióban, amely akár arra is alkalmassá válik majd, hogy megduplázza Dubajba utazók számát.

A tervek szerint a Moon Dubai két év alatt épül majd fel és több mint 224 méter magas lesz.

(Forrás: RobbReport, fotók: Moon World Resorts Inc.)

 

dubai | dubaj | építészet | hold

FOLYTASD EZZEL

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Így néz ki Frank Sinatra egykori otthona

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram