Lazaság, pörgés, motorok és jó pizza – mindegyiket tudja az összes budapesti MOTO, legyen az éppen a Bartókon, a Madáchon, vagy a Rákóczin. És most már az Andrássy-n is, kis rebellséggel kiegészítve.
Folytatva a hagyományt, a negyedik és egyben legújabb egység ugyancsak saroküzletként működik, de mind közül ez talán a legkülönlegesebb – már ami az épület múltját illeti. Nincs még minden részlet teljesen visszafejtve, de annyi bizonyos, hogy régebben fülledt hangulatú éjszakai szórakozóhelyként volt ismert. Az utóbbi években viszont érthetetlen módon gazdátlanul tengett az Andrássy-Eötvös sarka, senki sem látott komoly fantáziát benne egészen MOTO-ék megérkezéséig.
Gyakorlatilag padlótól az ablakokig újrahúzták a helyet – néhol még a falat is visszaépítve – hogy aztán egy elegánsabb romkocsma-feelinget hozó, a múltra visszanéző (érdemes elmélyülni Kránicz Dodó grafikáiban!), a lokáció igényeihez igazodó és a trendekkel rezonáló pizzázó debütáljon.
Az Andrássy úti MOTO két olyan tétellel röffenti be a pizzakemencét, amilyet sehol máshol nem lehet kóstolni Budapesten.
Közös bennük a mascarpone alap és a MOTO-vagányság, az eltérést a kissé szokatlannak tűnő feltétek jelentik.
A nyárra visszakacsintó és egyben a múltat beszédes nevével megidéző Topless-en bivalymozzarella, balzsamecet, csilis méz, parmezán és barack mutatja meg magát – utóbbi miatt simán gondolhatnánk, hogy biztos csak az emberiség kisebb hányadához tartozó Hawaii pizza-imádóknak ízlik majd, de nem: különbözőségük ellenére nagyon jól működnek együtt ezek a feltétek, nem véletlenül ment nagyot a gyümölcs Olaszországban is a pizzákon (igaz, ott még pluszban prosciuttóval kiegészülve).
A tenger gyümölcseivel (kagylóval, rákkal, tintahallal) megpakolt formáció szintén megosztó lehet, még bevallottan a megálmodók is tartottak tőle kicsit, de az eddigi tapasztalatok alapján a közönség odavan érte. Nem véletlenül.
A pizzakínálat többi része a klasszikus és megszokott ízeket hozza minőségi vékony tésztával és MOTO-életérzéssel, valamint annyit érdemes még tudni, hogy minden hónapban előállnak majd egy új pizzával. A miliőt, az impozáns környezetet, a gyorsaságot és a hangulatot tekintve pedig ez a hely bármelyik trendi nagyvárosba beilleszthető lenne. És működne.
(Fotók: Vábró Áron)
új | nápolyi | pizzázó | moto | budapest
Luxus ízek, felejthetetlen pillanatok – Így válassz tökéletes szeszes italt karácsonyra
Skót nyár a ködös budapesti belvárosban – Ilyen a 2023-as év whiskyje
Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.
Megnézem, mert érdekel!