Lehet még újat mutatni a budapesti nápolyi pizza-fronton

Lazaság, pörgés, motorok és jó pizza – mindegyiket tudja az összes budapesti MOTO, legyen az éppen a Bartókon, a Madáchon, vagy a Rákóczin. És most már az Andrássy-n is, kis rebellséggel kiegészítve.

Folytatva a hagyományt, a negyedik és egyben legújabb egység ugyancsak saroküzletként működik, de mind közül ez talán a legkülönlegesebb – már ami az épület múltját illeti. Nincs még minden részlet teljesen visszafejtve, de annyi bizonyos, hogy régebben fülledt hangulatú éjszakai szórakozóhelyként volt ismert. Az utóbbi években viszont érthetetlen módon gazdátlanul tengett az Andrássy-Eötvös sarka, senki sem látott komoly fantáziát benne egészen MOTO-ék megérkezéséig.

Gyakorlatilag padlótól az ablakokig újrahúzták a helyet – néhol még a falat is visszaépítve – hogy aztán egy elegánsabb romkocsma-feelinget hozó, a múltra visszanéző (érdemes elmélyülni Kránicz Dodó grafikáiban!), a lokáció igényeihez igazodó és a trendekkel rezonáló pizzázó debütáljon.

Az Andrássy úti MOTO két olyan tétellel röffenti be a pizzakemencét, amilyet sehol máshol nem lehet kóstolni Budapesten.

Közös bennük a mascarpone alap és a MOTO-vagányság, az eltérést a kissé szokatlannak tűnő feltétek jelentik.

A nyárra visszakacsintó és egyben a múltat beszédes nevével megidéző Topless-en bivalymozzarella, balzsamecet, csilis méz, parmezán és barack mutatja meg magát  – utóbbi miatt simán gondolhatnánk, hogy biztos csak az emberiség kisebb hányadához tartozó Hawaii pizza-imádóknak ízlik majd, de nem: különbözőségük ellenére nagyon jól működnek együtt ezek a feltétek, nem véletlenül ment nagyot a gyümölcs Olaszországban is a pizzákon (igaz, ott még pluszban prosciuttóval kiegészülve).

A tenger gyümölcseivel (kagylóval, rákkal, tintahallal) megpakolt formáció szintén megosztó lehet, még bevallottan a megálmodók is tartottak tőle kicsit, de az eddigi tapasztalatok alapján a közönség odavan érte. Nem véletlenül.

A pizzakínálat többi része a klasszikus és megszokott ízeket hozza minőségi vékony tésztával és MOTO-életérzéssel, valamint annyit érdemes még tudni, hogy minden hónapban előállnak majd egy új pizzával. A miliőt, az impozáns környezetet, a gyorsaságot és a hangulatot tekintve pedig ez a hely bármelyik trendi nagyvárosba beilleszthető lenne. És működne.

(Fotók: Vábró Áron)

 

pizzázó | Andrássy út | új | pizza | budapest | moto

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa